Wanneer jij zelf (mee)beslist over hoe jouw behandeling eruitziet spreken we van eigen regie in je behandeling. Zo kies je bij Psycholoog.nl zelf welke hulpverlener bij jou past, waar je vervolgens aan wilt werken en hoe veel sessies je volgt.  

Wat bedoelen we met eigen regie in je behandeling? 

Met eigen regie bedoelen we dat jij zelf (mee)beslist over jouw behandeling. Je kunt hierbij denken aan specifieke problemen waar jij aan zou willen werken of vragen waar je een antwoord op zou willen. Daarnaast besluit jij zelf hoeveel sessies je volgt en hoe veel tijd er tussen de afspraken zit. Natuurlijk kan een psycholoog jou hierover informeren en advies geven, maar jij bent degene die uiteindelijk de beslissing maakt.  

Bij Psycholoog.nl ben jij de expert  

Eigen regie is een van de kernwaarden van de visie van Psycholoog.nl. Onze psychologen denken niet vanuit labels of stoornissen, maar zien jou als individu met je eigen achtergrond. Ook het aanmeldteam gaat uit van jouw eigen regie. Zij kijken tijdens een adviesgesprek waar jij hulp bij zou willen en welke psychologen daarbij kunnen hulpen, maar jij besluit zelf de hulpverlener die bij jou past. Vervolgens luistert jouw psycholoog naar jouw persoonlijke verhaal en kijkt vervolgens samen met jou wat jou zou kunnen helpen. Dit kan een specifieke behandeling of therapievorm zijn, maar jouw behandeling kan ook bestaan uit bepaalde onderdelen van verschillende behandelingen. Daarnaast kan jouw psycholoog je ook simpelweg een luisterend oor bieden.  

Maatwerk aangesloten op wat jij nodig hebt  

Wij vinden het belangrijk dat jij goed geholpen bent bij de behandeling, en jij het hierbij zelf voor het zeggen hebt. De enige die immers precies weet wat er in jou omgaat en hoe je je voelt ben jij. In plaats van een psycholoog te laten besluiten hoe de behandeling er uit ziet of vaste protocollen te volgen, bepaal jij dit in samenwerking met de psycholoog. Een psycholoog kan samen met jou de klachten onderzoeken, verbanden leggen of advies geven, maar zal jou niet vertellen wat je precies moet doen. Deze manier van aanpak zorgt ervoor dat jij zelf in je kracht komt te staan, en je doelen behaalt. Ook kun je zo op een gelijkwaardige manier een vertrouwensband opbouwen met jouw psycholoog.  

Meer weten over de werkwijze van Psycholoog.nl? Klik dan hier of plan een gratis adviesgesprek in met ons aanmeldteam. Meer blogs lezen? Ga hier terug naar het overzicht.  

Wil je meer weten? Lees meer over dit onderwerp in onze artikelen

Blog De effecten van stigmatisering van mentale aandoeningen

De effecten van stigmatisering van mentale aandoeningen

Er hangt nog steeds een stigma boven psychische aandoeningen. Lees hier meer over de gevolgen van deze stigmatisering. Lees verder

Blog Veelvoorkomende misverstanden over ADHD

Veelvoorkomende misverstanden over ADHD

ADHD is een bekende stoornis, maar er bestaan nog altijd misverstanden over. Lees er hier meer over! Lees verder

Blog Het gebruik van een pilletje om beter te studeren

Het gebruik van een pilletje om beter te studeren

Het gebruik van zogeheten 'study drugs' is de afgelopen jaren flink toegenomen. Studenten maken vaker gebruik van niet-voorgeschreven medicatie om beter te conc… Lees verder

Blog Movember: de maand van de mannelijke gezondheid

Movember: de maand van de mannelijke gezondheid

De mentale gezondheid van mannen wordt in november extra onder de loep genomen. Lees hier meer over het belang van de mentale gezondheid van mannen! Lees verder