Over ons

Waar staan wij voor? 

Over ons

Waar staan wij voor? 

Over ons 

Psycholoog.nl is een online platform voor psychologische dienstverlening en coaching. De wachtlijsten in de ggz lopen - al jaren - steeds verder op. Daarom bieden wij een alternatief waarbij je niet maanden hoeft te wachten. 

Wanneer je eindelijk de keuze maakt om hulp of ondersteuning in te schakelen, wil je natuurlijk gewoon geholpen worden. 

Ons doel? Zoveel mogelijk mensen met klachten de hulp geven die ze nodig hebben. 

 

Deskundig en flexibel 

Wij werken samen met behandelaars door het hele land. Daardoor vinden we altijd iemand bij jou in de buurt óf online. De behandelaars die zijn aangesloten bij Psycholoog.nl zijn altijd lid van een beroepsvereniging die toeziet op kwaliteit en deskundigheid. Dit houdt in dat ze goed zijn opgeleid en werken volgens ethische en kwaliteitsnormen. Wil je liever niet steeds moeten reizen voor jouw behandeling? Begrijpen we. Door online behandeling of begeleiding kun jij gesprekken voeren vanuit jouw eigen veilige omgeving, of vanuit waar je maar wilt. Online therapie volgen is in veruit de meeste gevallen net zo effectief als langskomen bij een therapeut. Wel zo makkelijk dus. 

 

Jij bent de expert 

Wat centraal staat bij Psycholoog.nl is dat jij zelf de regie hebt. Jij kiest de hulpverlener die bij jou past. Het is aan jou hoeveel sessies je volgt en hoe vaak je een afspraak maakt. 

Wij vinden dat therapie altijd een proces van samenwerking moet zijn. Jij weet het beste wat er in je omgaat en wat of hoe je je voelt. De psycholoog of coach helpt jou om dit te onderzoeken en te plaatsen, maar vertelt je niet wat je moet doen. Dit stelt jou in staat om je eigen overwinningen te behalen, je veerkracht te versterken en jezelf te blijven. 

  

Menselijke benadering 

Ondanks heel veel wetenschappelijk onderzoek, kunnen we psychische klachten van mensen nog maar deels verklaren en begrijpen. Het indelen van klachten in stoornissen en categorieën heeft niet veel bijgedragen aan daadwerkelijk herstel. Steeds vaker worden standaard behandelprogramma’s aangeboden, waarmee mensen zich vaak niet gehoord en gezien voelen. 

Jou vertellen dat je een stoornis hebt, doen wij waar mogelijk dan ook niet.* Wij geloven in de kracht van écht luisteren naar wie er voor ons zit. De therapie moet aansluiten bij jou als mens, niet alleen maar bij een klacht of bij een stoornis. Verschillende namen of labels gebruiken voor klachten kan soms best handig zijn, maar het is nooit het vertrekpunt van een mooi gesprek. Daarom gaan we liever uit van jou en jouw verhaal. 

 

Wij zijn er voor jou 

Ons verwijs- & adviesteam zorgt ervoor dat jij op een prettige manier een afspraak krijgt bij een van onze psychologen of coaches. Zij beantwoorden graag al jouw vragen en helpen je verder. We beginnen met naar je te luisteren en je nog een paar vragen te stellen.  

Neem contact op door ons te bellen op 085 27 333 39, of door een adviesgesprek te plannen. Wij bellen jou dan wanneer het jou uitkomt. 

Ook kun je ons per mail bereiken op info@psycholoog.nl. 

    

*Bij zorg die valt onder het basispakket geldt de voorwaarde dat er altijd een DSM-classificatie of stoornis gesteld moet worden. Alleen dan kan de behandeling vergoed worden vanuit de basisverzekering. Bij Psycholoog.nl bieden wij voornamelijk onverzekerde zorg, waarbij deze voorwaarde niet geldt. Echter zijn er ook enkele psychologen bij ons aangesloten die wél verzekerde zorg leveren. Wij kunnen je informeren over of jij te maken krijgt met een DSM-classificatie.