Klachten

Welke klacht herken jij?
Lees meer over veel voorkomende klachten

Klachten

Lees meer over veel voorkomende klachten

Aandacht en concentratie

Aanhoudende problemen met aandacht en concentratie kunnen leiden tot disfunctioneren in je studie of je werk, omdat je moeite hebt met het uitvoeren of afmaken van taken.

Angst

Angst is een emotionele reactie die soms een duidelijke aanleiding heeft, maar soms ook niet. Het kan heel specifiek, of juist heel algemeen zijn. Hevige of langdurende angstgevoelens kunnen je normale leven erg in de weg gaan zitten.

Autisme

Mensen met autisme hebben vaak moeite met sociale contacten en veel behoefte aan structuur en voorspelbaarheid. Niet iedereen laat dezelfde kenmerken zien en het leidt niet altijd tot (ernstig) disfunctioneren.

Burn-out en stress

Bij een burn-out komt het lichaam en de geest in een uitputtingstoestand, als gevolg van langdurige stress. Je lichaam komt niet meer goed tot rust, wat een heel scala aan geestelijke en lichamelijke klachten kan veroorzaken.

Depressie en stemming

Depressiviteit gaat vaak om gevoelens van somberheid, neerslachtigheid en lusteloosheid. Bijna iedereen heeft hier wel eens last van. Als de gevoelens sterker worden of niet meer vanzelf weggaan, kan dit je functioneren en geluk erg gaan belemmeren.

Disfunctionele patronen

Een disfunctioneel patroon wil zeggen dat je steeds opnieuw gedrag vertoont waar je jezelf of anderen mee schaadt of tekort doet. Vaak ligt er een verstoord beeld over jezelf of over de wereld aan ten grondslag. Moeilijk om kunnen gaan met emoties speelt vaak een grote rol.

Levensvragen en zingeving

Zingeving gaat over de betekenis die je verleent aan jouw leven en gebeurtenissen die zich daarin voordoen. Een gebrek aan zingeving en richting kan zorgen voor verveling, geen doel voor ogen hebben, of een gebrek aan motivatie en energie.

Obsessies en dwang

Obsessies zijn vaak extreme gedachten die zich steeds weer aan je opdringen zonder dat je dit eigenlijk wilt. Dit kan gepaard gaan met dwanghandelingen, waarbij je telkens opnieuw bepaalde rituelen moet uitvoeren om de spanning weer weg te nemen.

Rouw en verlies

Rouwen is het verwerken van een groot verlies. Verlieservaringen kunnen ontzettend moeilijk zijn en soms kost het veel tijd om het een plek te kunnen geven en het leven weer op te pakken.

Slaapproblemen

Mensen met slaapproblemen hebben moeite met inslapen of doorslapen. Slaapproblemen kunnen gepaard gaan met depressieve klachten, angst of cognitieve klachten, of kunnen een veroorzaker zijn van andere psychische en lichamelijke problemen.

Trauma

Een trauma is het meemaken van een zeer ingrijpende en heftige gebeurtenis die vaak blijvende spanning en in veel gevallen lichamelijke en psychische klachten achterlaat. Je blijft bijvoorbeeld flashbacks ervaren en hebt steeds nachtmerries over de gebeurtenis.

Zelfbeeld

Wanneer je een negatief zelfbeeld hebt, ben je ontevreden over soms één, maar meestal meerdere aspecten van zichzelf. Vaak gaat dit samen met onzekerheden en angst en kan het je gedrag sterk beïnvloeden.

Bij welke klachten of situaties is behandeling via Psycholoog.nl niet mogelijk?

 • Suïcidaliteit
 • Ernstige verslavingsproblematiek
 • Eetstoornissen waarbij opname nodig is
 • Ernstig agressief en/of antisociaal gedrag
 • Ernstige verstandelijke beperking (EVB)
 • Psychotische toestandsbeelden
 • Acute onveiligheid in het gezinssysteem
 • Verpleegkundige zorg
 • Dagbehandeling

Voor welke behandelmethoden kun je terecht bij Psycholoog.nl?

 • Cognitieve gedragstherapie (CGT)
 • Coaching
 • Psychotherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Psycho-educatie
 • Schematherapie
 • Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)
 • Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT)
 • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Niet de juiste psycholoog?

Twijfel je nog?

Doe een van onze zelftests. In een paar stappen krijg je een indruk van de klachten.

Ga naar de tests

De voordelen van Psycholoog.nl

Menselijke benadering

Jij bent geen diagnose of een label, maar in eerste plaats een mens. We luisteren naar jouw verhaal en naar wat jij persoonlijk nodig hebt. Geen standaard programma’s dus. 

Geen wachtlijsten

Wij zorgen dat je binnen een week kunt kennismaken met jouw psycholoog of coach, waarna je traject snel start. Wel zo fijn wanneer je eenmaal besluit om hulp in te schakelen. 

Veel eigen regie

Jouw traject, aan jou de regie. Kies de psycholoog of coach uit die jou aanspreekt en bepaal zelf hoeveel sessies je volgt.  

Zet vandaag nog de eerste stap

1
Bel ons

2
Wij luisteren naar jou

3
Afspraak inplannen

4
Op afspraak

Waarom psycholoog.nl