Wie zijn wij?

Psycholoog.nl is een online platform voor psychologische dienstverlening en coaching. De wachtlijsten in de ggz lopen - al jaren - steeds verder op. Daarom bieden wij een alternatief waarbij je niet maanden hoeft te wachten. 

Wanneer je eindelijk de keuze maakt om hulp of ondersteuning in te schakelen, wil je natuurlijk gewoon geholpen worden. 

Ons doel? Zoveel mogelijk mensen met klachten de hulp geven die ze nodig hebben. 

Deskundig en flexibel

Wij werken samen met behandelaars door het hele land. Daardoor vinden we altijd iemand bij jou in de buurt óf online. De behandelaars die zijn aangesloten bij Psycholoog.nl zijn altijd lid van een beroepsvereniging die toeziet op kwaliteit en deskundigheid. Dit houdt in dat ze goed zijn opgeleid en werken volgens ethische en kwaliteitsnormen. 

Wil je liever niet steeds moeten reizen voor jouw behandeling? Begrijpen we. Door online behandeling of begeleiding kun jij gesprekken voeren vanuit jouw eigen veilige omgeving, of vanuit waar je maar wilt. Online therapie volgen is in veruit de meeste gevallen net zo effectief als langskomen bij een therapeut. Wel zo makkelijk dus. 

Jij bent de expert 

Wat centraal staat bij Psycholoog.nl is dat jij zelf de regie hebt. Jij kiest de hulpverlener die bij jou past. Het is aan jou hoeveel sessies je volgt en hoe vaak je een afspraak maakt. 

Wij vinden dat therapie altijd een proces van samenwerking moet zijn. Jij weet het beste wat er in je omgaat en wat of hoe je je voelt. De psycholoog of coach helpt jou om dit te onderzoeken en te plaatsen, maar vertelt je niet wat je moet doen. Dit stelt jou in staat om je eigen overwinningen te behalen, je veerkracht te versterken en jezelf te blijven. 

Menselijke benadering 

Ondanks heel veel wetenschappelijk onderzoek, kunnen we psychische klachten van mensen nog maar deels verklaren en begrijpen. Het indelen van klachten in stoornissen en categorieën heeft niet veel bijgedragen aan daadwerkelijk herstel. Steeds vaker worden standaard behandelprogramma’s aangeboden, waarmee mensen zich vaak niet gehoord en gezien voelen. 

Jou vertellen dat je een stoornis hebt, doen wij waar mogelijk dan ook niet.* Wij geloven in de kracht van écht luisteren naar wie er voor ons zit. De therapie moet aansluiten bij jou als mens, niet alleen maar bij een klacht of bij een stoornis. Verschillende namen of labels gebruiken voor klachten kan soms best handig zijn, maar het is nooit het vertrekpunt van een mooi gesprek. Daarom gaan we liever uit van jou en jouw verhaal. 

Wij zijn er voor jou

Ons verwijs- & adviesteam zorgt ervoor dat jij op een prettige manier een afspraak krijgt bij een van onze psychologen of coaches. Zij beantwoorden graag al jouw vragen en helpen je verder. We beginnen met naar je te luisteren en je nog een paar vragen te stellen.  

Neem contact op door ons te bellen op 085 27 333 39, of door een adviesgesprek te plannen. Wij bellen jou dan wanneer het jou uitkomt. 

Ook kun je ons per mail bereiken op info@psycholoog.nl. 

    

*Bij zorg die valt onder het basispakket geldt de voorwaarde dat er altijd een DSM-classificatie of stoornis gesteld moet worden. Alleen dan kan de behandeling vergoed worden vanuit de basisverzekering. Bij Psycholoog.nl bieden wij voornamelijk onverzekerde zorg, waarbij deze voorwaarde niet geldt. Echter zijn er ook enkele psychologen bij ons aangesloten die wél verzekerde zorg leveren. Wij kunnen je informeren over of jij te maken krijgt met een DSM-classificatie.

Veelgestelde vragen

Zowel psychologen als coaches helpen jou om beter te overzien waar je tegenaan loopt en te ontdekken hoe jij hier het beste mee om kunt gaan. Jouw vermogen tot zelfreflectie wordt versterkt: wat is er met mij aan de hand en wat heb ik eigenlijk nodig? Je zou kunnen zeggen dat coaches jou begeleiden in het zoeken naar praktische oplossingen (soms specifiek in de professionele sfeer), terwijl psychologen vaak ook aandacht besteden aan onderliggende problemen. Dit is echter geen hard onderscheid.

Er is veel verscheidenheid in het aanbod aan hulpverleners en therapievormen. De insteek en uitgangspunten kunnen dan ook verschillen. Sommige psychologen en coaches bieden bijvoorbeeld veel structuur in de sessies met het aanhouden van vaste thema’s of oefeningen, terwijl anderen de structuur meer loslaten en de therapie vooral van jouw inbreng afhankelijk is. Het één is niet per se beter dan het ander. Dit is afhankelijk van hoe jij in elkaar zit, van de klachten die jij ervaart en van wat jij belangrijk vindt.  

Als Psycholoog.nl helpen wij jou graag om een therapeut te vinden die bij jou past!

Je kunt bellen met ons aanmeld- en adviesteam (085 27 333 39) om jouw hulpvraag te bespreken. Wij gaan graag samen met jou op zoek naar een psycholoog en plannen een eerste afspraak voor je in. Ook is het mogelijk om een terugbelverzoek te doen. Therapie of coaching kan online of bij jou in de buurt worden gegeven. 

Wil je liever zelf zoeken? Klik dan op ‘Vind een Psycholoog’ bovenaan de pagina en vul de filters in die voor jou relevant zijn of doe de test. Je krijgt een overzicht van psychologen die aan jouw criteria voldoen. Via de persoonlijke profielen kun je meer te weten komen over een psycholoog. Onderaan de profielpagina kunt je jouw gegevens achterlaten. Wij nemen dan contact met je op om de eerste afspraak te plannen of om nog wat vragen te beantwoorden.

Dat is afhankelijk van naar welke therapeut je gaat en of de zorg die je ontvangt onder de basisverzekering valt. Een voorwaarde voor vergoeding uit de basisverzekering is dat er een geldige verwijzing van de huisarts is. Op de profielpagina’s van onze hulpverleners kun je terugvinden of hij of zij verzekerde of onverzekerde zorg levert. Bij onverzekerde zorg is een verwijzing van de huisarts niet nodig. 

Kom je er niet uit? Je kunt altijd contact opnemen met ons aanmeldteam. Bel naar 085 27 333 39 of laat een terugbelverzoek achter via onze website. Ook kun je ons per mail bereiken op info@psycholoog.nl.  

Bekijk alle veelgestelde vragen