Aandacht en concentratie

Aanhoudende problemen met aandacht en concentratie kunnen leiden tot disfunctioneren in je studie of je werk, omdat je moeite hebt met het uitvoeren of afmaken van taken.

Angst

Angst is een emotionele reactie die soms een duidelijke aanleiding heeft, maar soms ook niet. Het kan heel specifiek, of juist heel algemeen zijn. Hevige of langdurende angstgevoelens kunnen je normale leven erg in de weg gaan zitten.

Autisme

Mensen met autisme hebben vaak moeite met sociale contacten en veel behoefte aan structuur en voorspelbaarheid. Niet iedereen laat dezelfde kenmerken zien en het leidt niet altijd tot (ernstig) disfunctioneren.

Burn-out

Bij een burn-out komt het lichaam en de geest in een uitputtingstoestand, als gevolg van langdurige stress. Je lichaam komt niet meer goed tot rust, wat een heel scala aan geestelijke en lichamelijke klachten kan veroorzaken.

Depressie en stemming

Depressiviteit gaat vaak om gevoelens van somberheid, neerslachtigheid en lusteloosheid. Bijna iedereen heeft hier wel eens last van. Als de gevoelens sterker worden of niet meer vanzelf weggaan, kan dit je functioneren en geluk erg gaan belemmeren.

Levensvragen en zingeving

Zingeving gaat over de betekenis die je verleent aan jouw leven en gebeurtenissen die zich daarin voordoen. Een gebrek aan zingeving en richting kan zorgen voor verveling, geen doel voor ogen hebben, of een gebrek aan motivatie en energie.

Obsessies en dwang

Obsessies zijn vaak extreme gedachten die zich steeds weer aan je opdringen zonder dat je dit eigenlijk wilt. Dit kan gepaard gaan met dwanghandelingen, waarbij je telkens opnieuw bepaalde rituelen moet uitvoeren om de spanning weer weg te nemen.

Persoonlijkheid en patronen

Een disfunctioneel patroon wil zeggen dat je steeds opnieuw gedrag vertoont waar je jezelf of anderen mee schaadt of tekort doet. Vaak ligt er een verstoord beeld over jezelf of over de wereld aan ten grondslag. Moeilijk om kunnen gaan met emoties speelt vaak een grote rol.

Relatieproblemen

Iedere relatie kent zijn mindere periodes en spreekwoordelijke ‘scheurtjes’. Soms worden deze scheurtjes zo groot dat ze tussen jullie in komen te staan, waardoor serieuze relatieproblemen kunnen ontstaan.

Rouw en verlies

Rouwen is het verwerken van een groot verlies. Verlieservaringen kunnen ontzettend moeilijk zijn en soms kost het veel tijd om het een plek te kunnen geven en het leven weer op te pakken.

Slaapproblemen

Mensen met slaapproblemen hebben moeite met inslapen of doorslapen. Slaapproblemen kunnen gepaard gaan met depressieve klachten, angst of cognitieve klachten, of kunnen een veroorzaker zijn van andere psychische en lichamelijke problemen.

Stress

Stress is een doorgaans normale reactie op uitdagende situaties. Houden stressklachten lang aan, dan kan dit uiteenlopende gevolgen hebben voor jouw mentale en lichamelijke gezondheid.

Trauma

Een trauma is het meemaken van een zeer ingrijpende en heftige gebeurtenis die vaak blijvende spanning en in veel gevallen lichamelijke en psychische klachten achterlaat. Je blijft bijvoorbeeld flashbacks ervaren en hebt steeds nachtmerries over de gebeurtenis.

Zelfbeeld

Wanneer je een negatief zelfbeeld hebt, ben je ontevreden over soms één, maar meestal meerdere aspecten van zichzelf. Vaak gaat dit samen met onzekerheden en angst en kan het je gedrag sterk beïnvloeden.

Bij welke klachten of situaties is behandeling via Psycholoog.nl niet mogelijk?

 • Suïcidaliteit
 • Ernstige verslavingsproblematiek
 • Eetstoornissen waarbij opname nodig is
 • Ernstig agressief en/of antisociaal gedrag
 • Ernstige verstandelijke beperking (EVB)
 • Psychotische toestandsbeelden
 • Acute onveiligheid in het gezinssysteem
 • Verpleegkundige zorg
 • Dagbehandeling

Voor welke behandelmethoden kun je terecht bij Psycholoog.nl?

 • Cognitieve gedragstherapie (CGT)
 • Coaching
 • Psychotherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Psycho-educatie
 • Schematherapie
 • Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)
 • Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT)
 • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Veelgestelde vragen

Neem contact op met ons team om te bespreken waar je baat bij zou kunnen hebben. De keuze voor een behandelvorm hangt niet alleen af van jouw klacht, maar ook van wat bij jou als persoon past. Soms worden in therapie elementen uit meerdere methodieken gebruikt. 

Bel naar 085 27 333 39 of plan een gratis adviesgesprek. Ook kun je ons per mail bereiken op info@psycholoog.nl.

Dat is afhankelijk van naar welke therapeut je gaat en of de zorg die je ontvangt onder de basisverzekering valt. Een voorwaarde voor vergoeding uit de basisverzekering is namelijk dat er een geldige verwijzing van de huisarts is. Op de profielpagina’s van onze hulpverleners kun je terugvinden of hij of zij verzekerde of onverzekerde zorg levert. Bij onverzekerde zorg is een verwijzing van de huisarts niet nodig. Dit geldt voor de meeste psychologen op Psycholoog.nl.

Kom je er niet uit? Je kunt altijd contact opnemen met ons aanmeldteam. Bel naar 085 27 333 39 of plan een gratis adviesgesprek. Ook kun je ons per mail bereiken op info@psycholoog.nl.  

Dat ligt eraan, in sommige situaties is vergoeding mogelijk. Dit geldt alleen voor psychologische behandeling en niet voor coaching. Wij kunnen vergoeding nooit garanderen omdat het per situatie en per verzekeraar kan verschillen. Het is daarom ook altijd verstandig om goed bij jouw zorgverzekeraar te checken waar je recht op hebt. 

Sommige psychologen die bij ons zijn aangesloten bieden verzekerde zorg die vergoed kan worden vanuit de basisverzekering. Heb je een restitutiepolis? Dan wordt de behandeling (verzekerde zorg) altijd volledig vergoed, ook als de psycholoog geen contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Heb je een naturapolis? Dan wordt er maar een deel vergoed als de psycholoog geen contract heeft met jouw verzekeraar. In dit geval wordt er vaak 70-75% vergoed. Bij vergoeding uit de basisverzekering betaal je wel altijd eerst jouw eigen risico, wat standaard € 385,- per jaar is. Hier krijg je dan ook een rekening voor van jouw verzekeraar. Of psychologen een contract hebben gesloten met zorgverzekeraars, kun je terugvinden op het persoonlijke profiel van de psycholoog op onze website. 

Soms is het ook mogelijk om de behandeling deels vergoed te krijgen vanuit een aanvullend pakket. Je moet dan verzekerd zijn voor alternatieve zorg. De behandeling komt alleen in aanmerking voor vergoeding als jouw psycholoog bij een door jouw verzekeraar erkende beroepsvereniging is aangesloten. Dit kan per verzekeraar verschillen en ook kan elke verzekeraar extra voorwaarden voor vergoeding hanteren. Zoek dit altijd goed uit bij je verzekeraar. Bij vergoeding vanuit het aanvullende pakket betaal je nooit eigen risico. Op het profiel van de psycholoog zie je terug bij welke beroepsvereniging hij of zij is aangesloten. 

Bekijk alle veelgestelde vragen