Ben jij optimistisch, open en een echte entertainer? Dan ben jij misschien wel geel. Ben je wat meer introvert, analytisch en gericht op structuur? Dan kan het zijn dat de blauwe persoonlijkheidstrekken de overhand hebben bij jou. Lees in deze blog meer over wat het DISC model is en kom er achter welk persoonlijkheidstype het meest op jou van toepassing is! 

Wat is het DISC model?  

Het DISC model is een model dat vier verschillende persoonlijkheidstypen classificeert op basis van vier kleuren. Elk van deze kleuren vertegenwoordigt een ander denk- en gedragspatroon. Het DISC model is oorspronkelijk ontwikkeld door William Moulton Marston, een Amerikaanse psycholoog, in de jaren 1920. Dit is misschien alleen niet de naam waaronder je het kent, Thomas Erikson heeft dit model namelijk verder uitgewerkt in zijn boek ‘Surrounded by idiots’. Volgens Erikson kan begrip van deze verschillende kleurentypen bijdragen aan het versterken van interpersoonlijke relaties en het verbeteren van communicatie op diverse niveaus. 

Het DISC model op de werkvloer  

In organisatorische contexten heeft het DISC model zich bewezen als een krachtig instrument. Door aan de hand van de DISC test de persoonlijkheidstypen van medewerkers te identificeren, kunnen medewerkers effectiever samenwerken, teams bouwen en leiderschapsstrategieën ontwikkelen die zijn afgestemd op de behoeften en voorkeuren van individuen. Dit resulteert vaak in een verhoogde betrokkenheid, productiviteit en tevredenheid op de werkvloer, wat uiteindelijk ten goede komt aan de algehele prestaties het bedrijf. Dit kan ook de reden zijn dat je de DISC test waarschijnlijk wel eens bent tegengekomen als onderdeel van een sollicitatieprocedure. Hierdoor kunnen bedrijven namelijk kijken welk type je bent en of dit is wat ze op dat moment zoeken.  

Welke types zijn er volgens het DISC model?  

DISC staat voor dominant, invloed, stabiel en consciëntieus. Dit zijn de vier verschillende persoonlijkheidstypes. Hieronder staat beschreven wat deze types inhouden en aan welke kleur ze gekoppeld zijn:  

  • Rood - dominant: mensen met een dominante stijl zijn assertief en nemen graag de leiding. Ook zijn ze erg direct: ze gaan conflicten niet uit de weg en nemen geen blad voor de mond. Ze verwachten hoge prestaties van zichzelf en anderen en ze willen altijd winnen. Verder zijn ze zelfverzekerd en niet bang om risico's te nemen. Negatieve eigenschappen zijn dat ze snel boos worden en egoïstisch kunnen overkomen.  
  • Geel - invloedrijk: mensen met een invloedrijke stijl zijn enthousiast, optimistisch en sociaal. Ze gedijen in interactie met anderen en streven naar erkenning en goedkeuring. Ze vinden plezier belangrijk en zijn spontaan en impulsief. Ze houden van de grote lijnen, vergeten vaak details en kunnen chaotisch en overheersend zijn.  
  • Groen - stabiel: mensen met een stabiele stijl zijn kalm, geduldig en betrouwbaar. Ze zijn echte teamspelers, gericht op harmonie. Ze worden door anderen vaak ervaren als stabiele factoren in relaties en situaties. Verder zijn ze vriendelijk en kunnen ze goed luisteren. Minder goede eigenschappen zijn dat ze conflict vermijdend, passief en onzichtbaar zijn.  
  • Blauw - consciëntieus: mensen met een consciëntieuze stijl zijn nauwkeurig, georganiseerd en analytisch. Ze hechten waarde aan precisie en kwaliteit in hun werk. Deze mensen willen eerst alle informatie en details weten voor ze een beslissing maken. Deze mensen zullen niet snel fouten maken en kunnen niet goed tegen kritiek. Ze kunnen soms als besluiteloos, terughoudend en als een control freak overkomen.  

Taak- of mensgericht en introvert of extravert?  

Naast deze eigenschappen wordt er ook nog onderscheid gemaakt in of de verschillende types mensgericht of zaak-/taakgericht zijn, en of ze extravert of introvert zijn. Daarbij zijn groen en geel vooral mensgericht, wat inhoudt dat zij meer gefocust zijn op het welzijn en de relaties met anderen. Rood en blauw zijn vooral zaak- en taakgericht, zij focussen zich juist op prestaties en resultaten.  

Daarnaast zijn rood en geel meer extravert, wat betekent dat ze prikkels nodig hebben, snel antwoord geven en meer aanwezig zijn. Blauw en groen zijn daarentegen introvert: ze zijn rustig, bedachtzaam en prikkelgevoelig.  

Ongeacht welk persoonlijkheidstype je bent, het is belangrijk om te zorgen voor je mentale welzijn. Soms kan het zijn dat bepaalde eigenschappen of gedragspatronen jou hierbij in de weg zitten. Wil je hulp bij hoe je hiermee om kan gaan of wil je meer inzicht in jouw gedragspatronen? Het kan fijn zijn om hier samen met een psycholoog naar te kijken. Bekijk hier wat Psycholoog.nl voor jou kan betekenen of plan direct een gratis adviesgesprek bij ons in.  

Meer blogs lezen? Ga terug naar het overzicht.  

 

Bronnen:  

Erikson, T. (2014). Surrounded by Idiots: The Four Types of Human Behavior and How to Effectively Communicate with Each in Business (and in Life). 

Wil je meer weten? Lees meer over dit onderwerp in onze artikelen

Jaloezie: wat betekent het en hoe kom je er vanaf?

(16-4-2024)

Jaloezie is niet per definitie slecht, maar het kan wel zorgen voor problemen wanneer er niet goed mee wordt omgegaan. Het kan een negatief effect hebben op jou… Lees verder

Samen sterk: het belang van acceptatie en inclusie voor autisme in onze maatschappij

(11-4-2024)

Mensen met autisme zijn erg divers, en niet iedereen vindt zijn plaats in de maatschappij. Lees er hier meer over! Lees verder

Hoe ben je een goede werkgever? Vind het geheim van goed werkgeverschap!

(26-3-2024)

Een goede werkgever is de sleutel tot een gezonde en bloeiende werkomgeving. Lees verder

Hoe jij de zon als medicijn kan gebruiken

(14-3-2024)

Zonlicht heeft veel voordelen voor je fysieke en mentale gezondheid. Lees er hier meer over! Lees verder