Mathilda van Maaren Almere

Mathilda van Maaren
Psycholoog Almere

Almere

 

Over Mathilda van Maaren

Mathilda van Maaren is psycholoog, relatietherapeut en coach. In haar eigen praktijk ‘Psycholoog Almere’ gaat ze samen met jou op zoek naar je eigen identiteit. Ze behandelt veel verschillende soorten klachten zoals angst, stress, depressie en burn-out, of helpt je wanneer je relatieproblemen hebt. Ook als je geen (duidelijke) klacht hebt, kun je altijd bij haar terecht. Ze is zelf ervaringsdeskundige als het gaat om ‘worden wie je bent’. Ze weet als geen ander dat die weg soms hobbelig en moeilijk kan zijn. Haar ervaring met het leven brengt haar snel dicht bij mensen, waardoor ze snel tot de kern komt. Haar cliënten typeren haar als open, eerlijk, zorgzaam, maar ook recht voor z’n raap en doelgericht. “Mijn cliënten gaan me echt aan het hart. Ik doe dit werk omdat ik weet hoe machteloos jij je kunt voelen en omdat ik ook weet dat het anders kan, dat ik het anders kon, en dat jij het anders kunt”. Neem hieronder contact op met Mathilda of lees verder!

Mathilda’s interesse in psychologie begon al vroeg. Ze werd geboren met haar gezicht naar het licht. Dat klinkt mooi, toch? Maar de vroedvrouw zag het anders: “Oeh, dat wordt een moeilijk kind!” En… daar bleek ze gelijk in te hebben. Mathilda was ‘anders’. Ze kon haar plek in het gezin niet vinden. De herkenning die ze zo graag wilde, vond ze niet. Maar hoe kon dit? Hoe kon zij mensen begrijpen? Hoe kon zij begrepen worden? Waarom kunnen sommige mensen elkaar heel makkelijk vinden terwijl anderen aan de zijlijn staan? In haar zoektocht naar wie ze werkelijk was, raakte ze vaak in zwaar weer. Van kwaad tot erger. Veel erger. Na een lange weg, pakte ze de studie psychologie op. Een schot in de roos, haar talent bleek aanzienlijk. Haar talent en ervaring deelt ze nu nog altijd met groot plezier en met een groot hart voor mensen, met haar cliënten.

Behandelingen:
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • EFT
 • EMDR
 • Relatietherapie
Specialisaties:
 • Angst
 • ADHD
 • Burn-out
 • Depressie
 • Stress
 • Zelfbeeld
 • Zingeving
Talen:
 • Nederlands

Praktijk

Bijna niemand kan van zichzelf, zonder hulp van buitenaf, bepalen wat je specifieke klachtenprofiel is. Bovendien, wie zegt dat jouw klacht wel ‘erg genoeg’ is? Je hebt wel klachten, maar die zijn vaag, of je hebt het er niet makkelijk over. Daarbij, je bent nog nooit bij een psycholoog geweest, dus je kunt je er maar weinig bij voorstellen wat een psycholoog nu eigenlijk gaat doen. ‘Ze zien je al aankomen’. Voor Mathilda is het echter heel simpel. Elke klacht is namelijk genoeg. Zelfs zonder klacht kan een psycholoog veel voor je betekenen. In het dagelijks leven kom je er namelijk nooit aan toe: voor jezelf zorgen. Dat je dit aan het lezen bent, is al ‘bewijs’ genoeg dat je misschien een klacht hebt. Ook al is het misschien lastig onder woorden te brengen. En ook al twijfel je misschien nog heel erg. Vraag Mathilda gerust om hulp.

Aanmelden en werkwijze

Er is momenteel geen wachtlijst waardoor je snel bij haar terecht kunt. Er is hiervoor geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Je kunt dus direct contact opnemen met Mathilda via onderstaand contactformulier of door even te bellen. Ze neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op voor een eerste gesprek.

Tarief en duur

Een afspraak duurt 45 minuten en kost €100,- per sessie. Voor relatietherapie, of andere afspraken met twee personen, is er altijd sprake van een consult van 1,5 uur, en wordt er  € 230,- gerekend.

Vergoedingen

Mathilda heeft geen contracten met verzekeraars, maar dit biedt wel meer privacy omdat er niks met verzekeraars gedeeld wordt. De kwaliteit van de behandeling is even goed als van behandelingen die wel vergoed worden. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, is het mogelijk dat er een gedeelte vergoed wordt. Informeer altijd even bij je verzekering over een vergoeding, zo weet je waar je aan toe bent.

Ook andere instanties kunnen je helpen met de vergoeding. Het UWV bijvoorbeeld, via het Centrum Indicatiestelling Zorg (www.ciz.nl); veel werkgevers hebben speciale regelingen en studenten kunnen via studiefondsen of een Persoons Gebonden Budget (www.pgb.nl) kijken of er nog vergoed wordt.

Contact