Ghislaine Regout Nijmegen

Ghislaine Regout
Caredate

Nijmegen

 

Over Ghislaine Regout

Ghislaine Regout is psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Ze biedt behandeling en counseling aan mensen die het even niet meer goed weten. Ze is werkzaam bij Caredate in Nijmegen, een dienstverlenend platform waar je laagdrempelig, snel en betaalbaar hulp kan krijgen bij een psycholoog van jouw keuze. De zorg die Ghislaine biedt, is vergoed door de zorgverzekeraar. Caredate is er op gericht een luisterend oor en advies te bieden, wanneer je de stap naar de reguliere geestelijke gezondheidszorg weer net te groot vindt. Bijvoorbeeld omdat je somber bent, maar niet echt depressief, of omdat je niet goed in je vel zit, maar je niet echt weet waarom. Dan ben je bij Ghislaine aan het juiste adres. Daarnaast biedt ze hulp als je een ander pad zoekt in je carrière, of wanneer je kampt met angsten. Met empathie, acceptatie en een gepaste dosis humor helpt zij jezelf te helpen, zonder oordeel. De behandeling wordt aangeboden wanneer het jou uitkomt, dus ook in de avonduren!

Ghislaine heeft altijd een breed interesseveld gehad, zowel binnen als buiten de psychologie. Ze houdt het nieuws uit deze sector altijd in de gaten. Haar andere interesses zijn muziek, kunst en reizen. Naast psycholoog is ze ook componist, musicus en songwriter.

Ghislaine also offers therapy in English, she speaks English fluently, and is a member of the British Psychological Society. “Ik ontmoet veel mensen die niet beseffen hoeveel ze kunnen. Als ik ze kan helpen zichzelf terug te vinden of beter in hun vel te laten zitten, dan heb ik mijn doel bereikt.”

Behandelingen:
 • Assessment
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Loopbaanadvies en -coaching
Specialisaties:
 • Angst
 • Depressie
 • Leerproblemen
 • Werkgerelateerd
 • Zelfbeeld
 • Zingeving
Talen:
 • Nederlands
 • Engels

Praktijk

Ghislaine volgde de opleiding Gezondheidszorgpsychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Al tijdens haar studie werkte ze als vrijwilliger mee aan een ‘Maatjes Project’ bij een instelling die langdurige zorg biedt aan mensen met complexe psychische problemen. Na haar studie werkte deed ze ervaring op in de Basis- en Specialistische GGZ, in de verslavingszorg en bood ze begeleiding aan tieners en jongvolwassen die tegen studieproblemen aanliepen. Momenteel is ze als psycholoog en cognitief gedragstherapeut werkzaam bij Caredate.

Caredate richt zich bewust op mensen die milde klachten hebben die wel langer aanhouden, maar waarvoor de stap naar de reguliere geestelijke gezondheidszorg weer net te groot is. Door preventief aan het probleem te werken, wordt erger voorkomen en kun je weer tevreden verder. Bovendien word je direct geholpen, wanneer je maar wilt en zonder een lange wachtlijst.

Aanmelden en werkwijze

Je kunt eenvoudig met Ghislaine in contact komen door te bellen of door onderstaand contactformulier in te vullen. je hebt hiervoor geen verwijzing nodig van de huisarts. Laat even kort een berichtje achter, dan neemt ze zo snel mogelijk contact met je op voor een eerste afspraak. Samen bekijken jullie wanneer dat het beste uitkomt, ze is flexibel, ook in de avonduren.

Tijdens het eerste (gratis) gesprek wordt altijd eerst een korte uitleg gegeven over hoe een therapiesessie “werkt”, zodat je goed weet waar je aan toe bent. Op basis van dit eerste gesprek kun je goed beoordelen of zij jou echt verder kan helpen en of het ‘klikt’. Onderling vertrouwen is namelijk erg belangrijk voor het succes van de gesprekken.

Tijdens de sessie staan jouw wensen centraal en zal Ghislaine je hierbij, door middel van een rustige, open en flexibele aanpak, zo goed mogelijk ondersteunen zodat je zelfstandig verder kunt. Weet dat je niet alleen bent. Ook focust ze sterk op wat voor jou werkt. Doordat ze in verschillende therapievormen en –stijlen getraind is en makkelijk kan switchen, vindt ze het prima om van aanpak te veranderen wanneer blijkt dat een huidige aanpak niet werkt. Juist doordat ze hierin zeer pragmatisch is werkt ze ook zeer efficiënt. Als je ontdekt dat een mogelijke oplossing goed voor je werkt, ga er dan vooral mee door, ze ondersteunt je daarbij.

Naast pragmatisme, zijn de 3 eigenschappen die haar werkwijze het beste typeren: empathie, betrouwbaarheid en humor. Ze past dit ook altijd toe in elke sessie, als dat zo uitkomt.

Tarief en duur

De eerste kennismaking is gratis. Een gesprek duurt altijd 60 minuten en de lengte van de therapie is afhankelijk van je vraag en doelstellingen. Het tarief voor de gesprekken is altijd € 75,- per gesprek, dat is zo’n 20% tot 30% onder het gemiddelde. Omdat je in veel gevallen de kosten voor deze gesprekken zelf betaalt, zijn de tarieven zo laag mogelijk gehouden.

Vergoedingen

De psychologische hulp die Ghislaine biedt, kan vergoed worden door je zorgverzekeraar. Op basis van je klacht wordt bepaald hoeveel sessies er nodig zijn om je te kunnen helpen. Vervolgens kun je na afloop van de behandeling de gemaakte kosten declareren bij de zorgverzekering en krijg je 70%-100% van je behandeling vergoed.

Contact