afbeeldingskader Maak een afspraak met deze psycholoog

Margreeth van den Toorn
Sinderhoeve

Maak een afspraak met
deze psycholoog in Renkum

Margreeth van den Toorn Renkum

Margreeth van den Toorn
Sinderhoeve

Renkum

 

Over Margreeth van den Toorn

De creatieve psychologe Margreeth van den Toorn werkt met veel plezier samen met haar cliënten aan persoonlijke groei. Dit doet ze vanuit haar eigen praktijk in de buurt van Arnhem: ‘Sinderhoeve: Coaching, Counseling en Creativiteit’. Ze is ervaringsdeskundige op het gebied van veel psychische processen zoals angst, depressie, misbruik en mishandeling, burn-out en PTSS. Tekenen en schilderen kunnen onderdeel zijn van het therapeutisch proces, evenals schrijven. “Kleuren zijn als emoties: licht en helder of somber en donker. Leonardo da Vinci zei het al: een mens schildert altijd zichzelf. Dat wat in je leeft, komt naar buiten. Dat wat pijn en verdriet veroorzaakt kan met psychologie/psychotherapie veranderen. Je kunt erover heen schilderen. Soms blijf je de onderschildering zien. Dat kan juist weer heel boeiend zijn. Geef jezelf vleugels door te praten met een professional. Dat biedt mogelijkheden die je zelf niet ziet.” 

Behandelingen:
 • ACT
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • EFT
 • Mindfulness
 • Relatietherapie
Specialisaties:
 • Angst
 • Burn-out
 • Misbruik
 • PTSS
 • Trauma
 • Stress
Talen:
 • Nederlands
 • Engels
 • Duits

Praktijk

Oorspronkelijk komt Margreeth uit het teken/schilderonderwijs, maar door haar opleidingen in de kunstzinnige counseling, stresscounseling en in de (gezondheids)psychologie, kan ze met behulp van creatieve processen hulp bieden voor veel psychische problemen. Het teken en schilderonderwijs heeft haar geleerd om in processen te denken en naar een einddoel toe te werken met allerlei typen mensen/kinderen. Voor haar is therapie: beginnen met een wit blad papier (mindfulness) en van daaruit te werken. In haar praktijk is heel veel is mogelijk. Daarbij is de therapeut complementair = aanvullend aan de cliënt zoals de kleuren in de kleurencirkel elkaar kunnen versterken of aanvullen.

Specialisaties en behandelingen

Cliënten kunnen terecht voor veel soorten klachten waaronder (seksueel) misbruik/(narcistische) mishandeling, alexithymie, burn-out, PTSS, slaapstoornissen, relatieproblemen, rouw en hoarding. Zorgvuldigheid, betrokkenheid en professionaliteit zijn belangrijke kernwaarden. Tekenen en schilderen kunnen onderdeel zijn van het therapeutisch proces, evenals schrijven. De inbreng van een cliënt is een belangrijk onderdeel in dit proces. Dat is een wisselwerking tussen de mogelijkheden van de cliënt en de kwaliteiten van de psycholoog.

Als Margreeth schildert stelt ze zichzelf altijd de vraag: wat heeft dit schilderij nodig om tot een boeiend schilderij te worden waar ze iedere dag naar wil kijken? Zo vraagt ze zich ook af, wat heeft deze persoon nodig? Hoeveel belangstelling heb je voor iemand? Hoe zit iemand in elkaar? Haar creativiteit speelt hierbij steeds een belangrijke rol: dat wat er eerst niet is, op het witte vel papier, kun je laten ontstaan door erop te werken met potlood, verf, penseel, inkt, aquarel, acryl, olieverf enz. Of met woorden. “Ik ga aan de gang met dat wat in iemand leeft.”

Naast dat ze heel veel belangstelling heeft voor hoe iemand psychologisch in elkaar zit, houdt ze ook rekening met de mogelijkheden van de cliënt: met de individuele en financiële draagkracht. Bij sterke motivatie is de ‘Korte Oplossingsgerichte Psychotherapie’ een goede optie.

Aanmelden en werkwijze

Voor meer informatie over de werkwijze van Margreeth en om je aan te melden, kun je contact opnemen via onderstaand contactformulier.

Tarief en duur

Een individueel gesprek kost € 95,-, relatietherapie € 110,-. Voor het eerste gesprek neemt Margreeth wat langer de tijd, namelijk 75 minuten, daarna duurt elk gesprek steeds 60 minuten. Er wordt geen verslag gedaan naar de verzekering terwijl er wel garantie is van kwaliteit door het tuchtrecht waaraan Margreeth onderhevig is. Om de administratie te beperken heeft het de voorkeur om gelijk na de sessie contant af te rekenen, waarbij eveneens de factuur wordt verstrekt. Bij een aanvullende verzekering kun je informeren of dit (deels) vergoed wordt.

Vergoedingen

Afhankelijk van je (aanvullende) verzekering wordt een bepaald bedrag vergoed, mede gelet op de AGB code (Algemeen Gegevens Beheer-code, een landelijke code waarmee de zorgaanbieder kan worden herkend. In het AGB-register staat alle noodzakelijke (zorg) informatie vermeld). Doordat Margreeth ook counselor is, en lid van de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling, biedt dat de beste mogelijkheden. De investering in jezelf betaalt zich ook op een andere manier terug.

Contact