Marije Feenstra Amsterdam

Marije Feenstra
Feelgood Psychology

Amsterdam

 

Over Marije Feenstra

In haar praktijk Feelgood Psychology in Amsterdam, kijkt GZ-psychologe Marije Feenstra naar de mens als geheel, door in de behandeling oog te hebben voor mentale én lichamelijke gezondheid, ontspanning en gezond eten. Mensen beschouwen gezondheid als een van de belangrijkste waarden in hun leven. Goede lichamelijke en mentale gezondheid is dan ook de basis van alles wat we doen. Op een positieve, toegankelijke en efficiënte wijze met wetenschappelijk onderzoek als basis. Je kunt bij haar terecht bij uiteenlopende klachten, waaronder angst, somberheid, onzekerheid, seksuele problemen of bijv. klachten naar aanleiding van traumatische ervaringen. “Je voelt je goed als je goed doet voor jezelf (en de ander). Mijn filosofie is dat het belonend is om goed voor jezelf te zorgen, of dit nou gaat om gezond eten, voldoende slapen, genoeg ontspannen, bewegen of oog hebben voor je eigen fysieke en mentale gezondheid.”

Behandelingen:
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • E-Health
 • EMDR
 • Mindfulness
Specialisaties:
 • Angst
 • Burn-out
 • Cognitieve stoornissen
 • Depressie
 • Lichamelijke klachten
 • Ouderen
 • PTSS
 • Relatieproblemen
 • Rouw & Verlies
 • Seksualiteit
 • Werkgerelateerd
 • Zelfbeeld
 • Ziekteverzuim
Talen:
 • Nederlands
 • Engels

Praktijk

In 2009 behaalde Marije Cum Laude haar master klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna deed ze ervaring op bij een aantal grote instellingen voor geestelijke gezondheidszorg. Sinds 2013 is ze GZ-psycholoog en daarmee BIG-geregistreerd. Samen met haar collega startte ze haar eigen praktijk ‘Feelgood Psychology’ in Amsterdam. Dit deden ze vanuit de wens om mensen te ondersteunen in het optimaliseren van hun eigen gezondheid, of dit nou uit preventief oogpunt is of als er al klachten zijn. Ze leveren graag een bijdrage aan dat mensen zich weer lekker in hun vel gaan voelen. Ze kijken op een holistische manier naar gezondheid, naar de mens al geheel, waarbij we ook o.a. leefstijl, fysieke gezondheid en ontspanning in het totaalplaatje meenemen.

“Psychologie hoort bij mij. Ik weet niet anders dan dat ik geïnteresseerd en gefascineerd ben door wat mensen drijft. Wat maakt dat iemand doet wat hij doet en denkt wat hij denkt? Het begrijpen hiervan geeft me de mogelijkheid om te kunnen bijdragen aan ontwikkeling en gezondheid van de ander.”

Marije werkt in haar praktijk samen met GZ-psycholoog Annebel van Es. Ze werkt al ruim wat jaren met veel enthousiasme met zowel kinderen, jongeren en volwassenen. Vanuit haar interesse in de werking van de mens ontwikkelde Annebel een passie voor het helpen van mensen die in bepaalde aspecten van het leven zijn vastgelopen. Voor haar is het zeer waardevol om met een open blik, samen met jou, op zoek te gaan naar de oorzaak van dit vastlopen en je te begeleiden naar de oplossing. Uiteraard is dit persoonlijk en vindt ze veiligheid, vertrouwen en het volgen van jouw tempo zeer belangrijk. De therapeutische relatie staat hierin absoluut centraal, waarbij Annebel je met respect en humor zal benaderen en waar nodig kritisch zal zijn. Door problemen in de kamer achter te laten en iets positiefs mee te nemen, zullen we elk gesprek resultaat boeken. Tijdens de gesprekken werkt ze evidence based, Hierbij maakt ze gebruik van CGT (Cognitieve gedragstherapie), ACT (Acceptance and Commitment Therapy), EMDR en oplossingsgerichte technieken.

Aanmelden en werkwijze

Aanmelden kan door op de website www.feelgoodpsychology.nl op de button: ʼafspraak makenʼ te klikken. Ook is mailen naar info@feelgoodpsychology.nl of bellen naar 06-42160945 mogelijk.

Tarief en duur

Een enkele sessie is 45 minuten, een EMDR-sessie is 90 minuten.

Kort: (90-294 minuten/ 3-5 sessies) € 507,62
Middel: (295-495 minuten/ 5-8 sessies) € 864,92
Intensief: (496-750 minuten/8-12 sessies) € 1356,25

Het tarief per sessie van privaat betaalde individuele behandeling, private coaching en wandelcoaching is €123,30 in 2019. Een sessie duurt ongeveer 45 minuten. Het tarief voor een e-health consult is 50 euro. Voor deze consulten wordt ongeveer 25 minuten behandeltijd gerekend.

Over de tarieven van behandelingen die vallen onder de wet BIG wordt geen BTW geheven. De maximumtarieven voor bovenstaande producten zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA).

Vergoedingen

Voor behandeling die vergoed wordt door de zorgverzekering heb je een verwijsbrief nodig. Afhankelijk van de aard van je klacht, vergoedt je zorgverzekering mogelijk een deel van de kosten. Neem contact op met jouw zorgverzekeraar voor details over jouw situatie. Bij Feelgood Psychology hebben wij ervoor gekozen om geen contracten af te sluiten met verzekeraars. Als je een restitutiepolis hebt betekend dit dat er meestal 100% vergoed wordt en als je een natura-polis hebt vaak 75-100% van de behandeling. Dit is exclusief je eigen risico.

Behandeling vindt plaats in de Basis GGZ. In de Basis GGZ wordt gewerkt met een aantal pakketten, waarbij gerekend wordt met minuten. Dit gaat om directe behandelminuten, maar ook om indirecte minuten (bv. administratie, contact met huisarts). De minuten in de pakketten zijn gemiddelden, in jouw individuele geval kan dit altijd korter of langer zijn.

 

Contact