Annemieke Brouwer Egmond aan Zee

Annemieke Brouwer
TrainID Blue

Egmond aan Zee

 

Over Annemieke Brouwer

Psychologe Annemieke Brouwer biedt hulp en advies aan kinderen, (jong) volwassenen, en bedrijven. Haar praktijk ‘TrainID Blue’ in Egmond aan Zee is gespecialiseerd in psychologisch hulp, mindfulness, en HRM advies. Door haar achtergrond in zowel de psychologie als bedrijfseconomie heeft Annemieke een unieke kijk op mensen en hun omgeving (het bedrijfsleven). Daarnaast is ze ook een waardevolle coach binnen organisaties. Als je het even niet meer weet, in je privéleven of op je werk, TrainID biedt hulp én kijkt verder. Ze biedt niet alleen coaching maar ook ‘Co-Ching’: ondersteuning (co = samen) bij verandering (Ching). Ze geeft feedback maar ook ‘feet back’: weer vaste grond onder je voeten wanneer je die even niet meer voelde. TrainID Blue is daarnaast actief in opleidingen, trainingen en begeleiding van managers, brandweerlieden en medewerkers in andere beroepen waar stress en emotionele ervaringen een belangrijke rol kunnen spelen. Daarnaast biedt ze mindfulness aan kinderen. “Een bijdrage leveren aan het welzijn van anderen zodat zij tot hun recht komen en kunnen groeien, dat is de grootste beloning die ik kan krijgen”.

Behandelingen:
 • Assessment
 • Bedrijfspsychologie
 • Coaching
 • Loopbaanadvies en -coaching
 • Mindfulness
 • Outplacement
 • Talentmanagement
Specialisaties:
 • Bedrijfspsychologie
 • Burn-out
 • Depressie
 • Gedragsproblematiek
 • Kind & Jeugd
 • Leerproblemen
 • Relatieproblemen
 • Stress
 • Werkgerelateerd
Talen:
 • Nederlands

Praktijk

Annemieke studeerde begin jaren ’80 Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Groningen. Dat dit destijds nog als een ‘mannenstudie’ werd gezien, weerhield haar niet. Vervolgens werkte ze 13 jaar voor een landelijk energiebedrijf als bedrijfseconomisch medewerker, teamleider administratieve organisatie, en hoofd financiële administratie. Haar interesse reikte echter verder, en zo studeerde ze naast haar werk Psychologie aan de Open Universiteit. Als coach begeleidde ze kinderen met leerproblemen, opvoedingsproblemen en gedragsproblemen, maar ook als volwassenen met psychische klachten, en werknemers. Sinds 2010 heeft ze haar eigen psychologenpraktijk TrainID Blue nabij Alkmaar.

Aanmelden en werkwijze

Aanmelden kan telefonisch of via onderstaand contactformulier. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig en er zijn geen wachttijden.

Dilemma’s zijn er in alle soorten en maten. Na de intake wordt een actieplan of een behandelingsplan opgesteld die je samen bespreekt. Er wordt planmatig gewerkt en er wordt naast een coachingsvraag, een werkhypothese opgesteld. Langs die weg biedt Annemieke hulp met een doelstelling, waardoor het kortdurend kan zijn.

Door je (denk)patronen in kaart te brengen, krijg je snel een gevoel van opluchting, vooral omdat de patronen op vele terreinen zichtbaar zijn en vaak als rode draad door je leven lopen.
Patronen zijn aangeleerd en daarom ook weer af te leren en te doorbreken als dat gewenst is. Een andere mogelijkheid is om de patronen te accepteren en de omgeving aan te passen, bijvoorbeeld via ander werk waarin je beter tot je recht komt.

Bij kinderen wordt ook altijd uitgegaan dat gedrag een oorzaak heeft waarbij wordt gekeken naar het totale plaatje: het kind zelf, het gezin, en het functioneren thuis en op school. Zodra dit in kaart is gebracht worden een passende oplossing en handvatten aangereikt. Er kan ook gewerkt worden met mindfulness.

Tarief en duur

Hoewel de kosten nooit de belangrijkste overweging mogen zijn, is het absoluut belangrijk. Annemieke rekent een vast tarief van 90 euro per 60 minuten. Voor andere diensten dan gesprekken kunnen andere tarieven gelden. Deze informatie kun je bij haar opvragen. De Mindfulness training voor kinderen bestaat uit 8 sessies (+ 2 voor de ouders), en bedraagt in totaal 300,-.

Vergoedingen

Het is niet eenvoudig om een eenduidig inzicht te geven in de exacte kosten, omdat het zeer afhankelijk is van je  ziektekostenverzekering en je pakket. Informeer daarom altijd vooraf bij je verzekering of je recht hebt op vergoedingen. Vele zorgverzekeraars vergoed de dienstverlening van TrainID vanuit de aanvullende verzekering, onder de noemer ‘alternatieve zorg’. Dit gaat niet ten koste van je eigen risico. Als je niet aanvullend bent verzekerd of als je verzekering deze dekking niet biedt, probeert Annemieke in overleg een passende oplossing met je te vinden. Er wordt bijvoorbeeld ingeschat hoeveel gesprekken ongeveer nodig zijn, of er wordt een vast bedrag afgesproken.

Contact