Bas van Ommeren Doorn

Bas van Ommeren
Ubiquist

Doorn

 

Over Bas van Ommeren

Arbeids- en Organisatiepsycholoog Bas van Ommeren coacht mensen en organisaties in hun ontwikkeling en in het bereiken van een optimale manier van werken. Zijn praktijk ‘Ubiquist’ in Doorn biedt training, supervisie, en coaching aan ervaren leidinggevenden, coaches en consultants die streven naar productiviteit, menselijkheid en plezier. ‘Ubiquist’ staat dan ook voor ‘thuisvoelen in vele omgevingen’. Hiervoor zijn flexibiliteit, aanpassingsvermogen en jezelf zijn belangrijke speerpunten. Bas helpt dit te bereiken door verschillende coachings- en trainingstrajecten op maat aan te bieden. Daarnaast is hij gespecialieerd in organsatie-interventies om de communicatie tussen medewerkers te verbeteren en de neuzen zelfde kant op te krijgen. “Ik weet zeker dat we mooie dingen tegen zullen komen en dat je rijker aan het einde van de reis bent dan toen je er aan begon.” 

Behandelingen:
 • Coaching
 • Loopbaanadvies en -coaching
 • Talentmanagement
 • Verandermanagement
 • Bedrijfspsychologie
Specialisaties:
 • Bedrijfspsychologie
 • Burn-out
 • Stress
 • Werkgerelateerd
 • Zelfbeeld
 • Ziekteverzuim
 • Talentmanagement
Talen:
 • Nederlands
 • Engels

Praktijk

Bas studeerde Natuurkunde en Psychologie aan de universiteit van Utrecht, en heeft sindsdien al meer dan 20 jaar ervaring als trainer, coach en organisatie-ontwikkelaar. In 1998 begon hij voor zichzelf als outplacement- en loopbaanconsultant. Inmiddels is hij Register Psycholoog NIP Arbeid en Organisatie en Coaching Supervisor. In 2009 begon hij zijn eigen praktijk Ubiquist, die zich richt op de ontwikkeling van organisaties en hun medewerkers. Bas vindt het belangrijk om verbinding te maken tussen zijn persoon, zijn kwaliteiten en vaardigheden, en wetenschappelijke kennis en methoden. Hieronder lees meer over het aanbod van Coach Doorn Ubiquist.

Mensen werken het beste en zijn het gelukkigst als ze kunnen doen waar ze goed in zijn en waar hun hart ligt. Ubiquist biedt ondersteuning om ervoor te zorgen dat mensen een organisatie niet als knellend ervaren maar juist als steunend, en dat ze trots zijn op wat ze aan het doen zijn. Dat ze vanuit zichzelf gemotiveerd zijn en dat ze in hun kracht staan en op die manier een bijdrage leveren. Dit doet Bas op veel verschillende manieren. Kern van die manieren is hij mensen aan het denken zet, en van daaruit in beweging krijg. In zijn trainingen, coaching, supervisie en projecten vertaalt Bas altijd 4 kernbegrippen die voor hem belangrijk zijn:

Autonomie

Dit is de ruimte en vrijheid om zelf beslissingen te nemen en daar verantwoordelijk voor te zijn. Hij gaat ervan uit dat alle mensen het vermogen hebben om hun leven vorm en inhoud te geven, om autonoom te zijn. Het probleem is vaak dat we onszelf niet toestaan om autonoom te zijn, terwijl we de vaardigheden wel bezitten om dit te kunnen zijn. Bas richt zich dus op het wegnemen van de drempels die autonomie in de weg staan.

Bewegen

Je moet zonder oordeel kunnen bewegen, denken, en creatief kunnen zijn om te blijven leren en jezelf te ontwikkelen. Gun jezelf die ruimte om te bewegen, en laat het ‘vast-denken’ los. “Problemen lijken ineens veel kleiner en makkelijker op te lossen. Of ze bestaan gewoonweg niet meer. Ieder mens heeft deze ruimte nodig. Zowel fysiek, psychologisch als spiritueel is bewegen essentieel voor ons welzijn.”

Zelf

Verandering en groei bij mensen is altijd een ontwikkelingsproces. Welke hulp we ook krijgen (en iedereen heeft soms steun nodig), uiteindelijk leven wij ons leven zelf. “Mijn rol is die van coach of raadsman, van verzorger of fan, van trapleuning of nordic wandelstok. Je kunt tijdelijk op me leunen, bij me te rade te gaan of een schop onder de kont van me krijgen. Om in beweging te komen en te blijven, geestelijk en lichamelijk. En om te ervaren dat je het zelf doet, en zelfstandig.”

Ontdekken

Een ontwikkelingsproces is nooit helemaal te voorspellen, daarvoor is een mens te complex en uniek. De reis, het onderzoek en de ontdekkingen zijn de essentie, antwoorden en aankomst slechts voorbijgaande gebeurtenissen.

Aanmelden en werkwijze

Voor meer informatie over de werkwijze en aanmelden bij Ubiquist, kun je contact opnemen via onderstaand contactformulier. 

Tarief en duur

Ubiquist hanteert een tarief van € 600,- per dagdeel, zowel voor ontwikkeling, uitvoering als begeleiding. Dit tarief is exclusief BTW, reis- en verblijfskosten. Kosten voor de huur van ruimtes en apparatuur, catering- en arrangementskosten en de inhuur van acteurs worden op kostprijsbasis doorberekend.

Coaching

Kennismakingsgesprek (30 – 45 minuten) gratis en vrijblijvend
Intake (gesprek 2 uur, incl. intake-verslag) € 350,-
Enkel gesprek (duur 1,5 – 2 uur) € 250,-
Serie van 5 gesprekken € 1100,-
Email en telefonisch contact inbegrepen (Fair-use policy)
Extra diensten in overleg


Supervisie

  Individueel 2-3 pers, prijs pp.
Per uur € 100.- € 60.-
Per gesprek (duur 1,5 – 2 uur) € 150,- € 90.-
Serie van 10 gesprekken (20 uur) € 1425,- € 850.-

 

Vergoedingen

Voor meer informatie over een eventuele vergoeding, kun je contact opnemen via onderstaand contactformulier. 

Contact