Tamara van Puijvelde Koewacht

Tamara van Puijvelde
Psychologiepraktijk van Puijvelde

Koewacht

 

Over Tamara van Puijvelde

Ik ben geboren en getogen in Zeeuws-Vlaanderen en momenteel woonachtig in België. Ik ben in 2012 afgestudeerd als Orthopedagoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en in 2019 ben ik afgestudeerd als GZ-psycholoog. Ik heb in mijn carrière ervaring opgedaan met volwassenen, jeugd, Basis GGZ, Specialistische GGZ en in de gehandicaptenzorg. In 2021 ben ik gestart met mijn eigen praktijk. Dit doe ik op vrijdag op locatie in Koewacht (Nederland) en op andere dagen geef ik online therapie. Naast mijn eigen praktijk doe ik momenteel nog verschillende opdrachten voor diverse zorginstellingen.

Ik ben geregistreerd als GZ-psycholoog in het register beroepen individuele gezondheidszorg (BIG.reg. nr.: 39926685925). Binnen mijn praktijk kunt u terecht voor diagnostiek en behandeling in de Basis GGZ. Ik vind het belangrijk om binnen de therapie rekening te houden met evidence based behandeltechnieken. Anderzijds vind ik maatwerk en een persoonlijke aanpak ook zeer belangrijk. Ik maak gebruik van verschillende technieken, waaronder cognitieve gedragstherapie, EMDR, schematherapie, IBSR en acceptance and commitment therapie (ACT).

Behandelingen:
 • ACT
 • Schematherapie
 • Cognitieve gedragstherapie
 • EMDR
 • IBSR
Specialisaties:
 • Angst
 • Depressie
 • Relatieproblemen
 • Rouw & Verlies
 • Burn-out
 • Persoonlijkheidsproblematiek
 • Trauma
 • PTSS
 • ADHD
 • Autisme
Talen:
 • Nederlands

Praktijk

U kunt zich bij mij aanmelden voor psychologische behandeling en diagnostiek van verschillende klachten, waaronder angst- en stemmingsklachten, traumagerelateerde klachten en ontwikkelingsproblematiek. Met sommige klachten kan ik u niet verder helpen. Dit komt doordat ik bijvoorbeeld geen crisiszorg kan bieden buiten de contactmomenten. Ook heb ik geen samenwerkingsverband met een psychiater of andere disciplines.

U heeft bij mij de mogelijkheid om uw therapie online te volgen. Online therapie klinkt voor veel mensen in eerste instantie onpersoonlijk. Echter is het via deze weg ook zeker mogelijk om warme zorg te krijgen. Bovendien kunt u op deze manier therapie krijgen vanuit uw vertrouwde omgeving. Ook biedt het meer flexibiliteit in het maken van afspraken en bespaart het vaak een hoop reistijd. Indien u vragen heeft over de mogelijkheden mag u altijd mailen naar Tamara@psychologievanpuijvelde.nl

Aanmelden en werkwijze

U kunt zich telefonisch of via onderstaand contactformulier aanmelden bij de praktijk, waarna ik contact met u zal opnemen om een eerste gesprek in te plannen.

De start van een behandeling bestaat altijd uit één of meerdere intakegesprekken, waarbij uw klachten en hulpvraag uitgebreid in kaart worden gebracht. Tevens is dit de kennismaking, waarbij u kunt nagaan of er sprake is van een klik. Therapie is erg persoonlijk en daarvoor is het belangrijk dat u zich prettig voelt bij uw therapeut.  

Op basis van het intakegesprek wordt er samen met u een behandelplan opgesteld, waarin beschreven staat aan welke doelen u wilt werken en op welke wijze. De behandeling zal bestaan uit individuele gesprekken en indien gewenst kan uw partner of familielid aansluiten bij één of meerdere gesprekken. Tussen de afspraken door kunt u opdrachten mee krijgen voor thuis. Regelmatig zal ik met u evalueren hoe u de behandeling en het behandelcontact ervaart.   

Tarief en duur

Ik werk volgens de tarieven die de NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit) heeft bepaald. Een intakegesprek duurt meestal 60 minuten en een behandelconsult duurt meestal 45 minuten. 

Tarieven intake/ diagnostiek
Het maximale NZA-tarief voor een consult van 45 minuten is €159,70.
Het maximale NZA-tarief voor een consult van 60 minuten is €183,44.

Tarieven behandeling
Het maximale NZA-tarief voor een consult van 45 minuten is €135,89.
Het maximale NZA-tarief voor een consult van 60 minuten is €161,46.

Tarief onverzekerde zorg

Wanneer u niet verzekerd bent is het tarief €115,- per consult van 45 minuten.

Annuleren
Annuleren van de afspraak kan kosteloos tot 24 uur op voorhand. Wanneer een afspraak te laat of niet is geannuleerd wordt €50,- bij u in rekening gebracht. Deze kosten kunt u niet verhalen op uw zorgverzekeraar.

Facturatie
Per maand zullen de geleverde zorgprestaties bij u in rekening gebracht worden. Deze factuur kunt u zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. De factuur dient binnen 30 dagen te zijn betaald. Indien de rekening niet binnen de gevraagde termijn wordt betaald zult u een herinnering ontvangen. U hebt dan nog 14 dagen om de factuur te voldoen voor er incassomaatregelen genomen worden. De kosten hiervan zijn voor u zelf.

Vergoedingen

Psychologiepraktijk van Puijvelde heeft geen contracten met de zorgverzekeraars. Dit betekent dat niet altijd uw behandeling voor 100% vergoed wordt. Naast uw gebruikelijke eigen risico moet u mogelijk ook een eigen bedrage betalen. Het percentage dat vergoed wordt is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en het type polis dat u heeft afgesloten.

Contacteer uw zorgverzekeraar om te zien hoeveel u vergoed krijgt bij een niet-gecontracteerde zorgverlener. Om in aanmerking te komen voor vergoeding via de zorgverzekeraar heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts. In het geval van een specifieke fobie, rouw- of werkgerelateerde stoornis komt u niet in aanmerking voor een vergoeding door uw zorgverzekeraar.  

Contact