Esther Neidt Noordwijk

Esther Neidt
Psychologenpraktijk Sancta Maria

Noordwijk

 

Over Esther Neidt

Psycholoog Esther Neidt biedt hulp aan kwetsbare zwangeren, moeders en vrouwen, en aan vrouwen die te maken krijgen met ongewenste kinderloosheid. Wanneer een kinderwens niet als vanzelfsprekend in vervulling gaat, of wanneer een kindje tijdens of na de bevalling is komen te overlijden, biedt ze steun en begeleiding bij dit verdriet of rouwproces. “Ik ben ervan overtuigd dat mijn ervaring en kennis als psycholoog en wetenschapper, maar ook zeker door de ervaring zelf een kwetsbare vrouw en moeder te zijn geweest, maken dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan jouw welbevinden.”

Behandelingen:
  • Cognitieve gedragstherapie
Specialisaties:
  • Cognitieve stoornissen
  • Kind & Jeugd
  • Kinderloosheid
  • Opvoedingsvragen
  • Rouw & Verlies
  • Zwangerschap
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Praktijk

Esther Neidt heeft ontwikkelings- en onderwijspsychologie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarna heeft ze gewerkt als psycholoog bij een stichting voor kinderen met ontwikkelingsproblematiek, waar ze ook trainer was en promotieonderzoek gedaan heeft. Tevens is ze als psycholoog werkzaam geweest in een eerstelijnspraktijk voor volwassenen.

Tijdens haar eigen zwangerschap werd in de laatste termijn borstkanker gediagnosticeerd. Vijf jaar geleden onderging ze alle behandelingen en herstelde ze. Tijdens de revalidatie werkte Esther aan alle facetten van het vrouw en moeder zijn, tot aan haar ambitie als zorgverlener. Het Erasmus Medisch Centrum – Sophia Kinderziekenhuis gaf haar de kans om te re-integreren op de afdelingen Kwetsbare Zwangeren en Psychosociale Zorg, waardoor ze zich sterk voelt om andere vrouwen te helpen. Dit doet ze nu vanuit haar eigen psychologenpraktijk Sancta Maria in Noordwijk.

Aanmelden en werkwijze

Aanmelden kan door te mailen of bellen. Al in het eerste gesprek stelt Esther je op je gemak. Ze vertelt wie zij is en wat ze doet, en daarna gaan jullie samen de problematiek in kaart brengen. Op basis daarvan geeft ze een inschatting hoe ze jou kan helpen. Ze verwacht daarbij wel jouw volledige toewijding, jullie moeten allebei achter deze samenwerking staan. Waar mogelijk wordt gewerkt met wandeltherapie.

Tarief en duur

Voor een intake van 45 minuten met 15 minuten uitwerktijd voor de psycholoog, geldt een tarief van 75,00 euro. Voor iedere behandelsessie daarna bedragen de kosten 95,00 euro.

Vergoedingen

De behandeling wordt veelal vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Informeer hiervoor bij de zorgverzekering.

Contact