Esther Hijman Oud-Beijerland

Esther Hijman
E-Starcoaching

Oud-Beijerland

 

Over Esther Hijman

Esther Hijman begeleidt en coacht leraren en scholieren die niet lekker in hun vel zitten. Dit doet ze met veel enthousiasme vanuit haar eigen praktijk E-Starcoaching. Ze heeft zeer ruime ervaring in het onderwijs waardoor ze cliënten goed begrijpt. Hierdoor ziet ze snel de rode draad, en stemt de behandeling daarop af. Ze biedt vele soorten behandelingen aan, met als expertise burn-out en autisme. Daarnaast geeft ze workshops over burn-out preventie, het vergroten van zelfvertrouwen in het onderwijs, en omgaan met pubers. Haar cliënten ervaren haar manier van werken als helder, inspirerend, praktisch, en resultaatgericht. Haar credo: Niet ieder mens kan een ster zijn, maar ieder mens kan wel stralen.” Neem hieronder contact op met Esther, of lees verder!

Behandelingen:
 • Coaching
Specialisaties:
 • Autisme
 • Burn-out
 • Kind & Jeugd
 • Slaapproblemen
 • Stress
 • Vermoeidheid
 • Werkgerelateerde problematiek
 • Zelfbeeld & Zelfontwikkeling
 • Zingeving & Levensvragen
Talen:
 • Nederlands

Praktijk

Al tijdens haar jaren als leerkracht van groep 7 of 8 ging het Esther aan haar hart als kinderen of collega’s niet met plezier naar school gingen. Dat heeft haar doen besluiten om na 17 jaar in het basisonderwijs te hebben gewerkt het roer om te gooien. Ze volgde een erkende beroepsopleiding tot coach; een praktische en eclectische opleiding die haar in staat stelt om elke probleem aan te pakken, en startte haar eigen praktijk E-starcoaching. “Het doel van coachen is om te worden wie je eigenlijk al bent en daarin te stralen. Van daaruit kun je groeien en ontwikkelen. Het is dan ook mijn missie om zoveel mogelijk mensen stralend naar school of hun werk te zien gaan“.

Esther is een erkende en gecertificeerde coach die werkt volgens ethische richtlijnen, waaronder de Global code of Ethics van de European Mentoring & Coaching Council. Daarnaast is ze aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Alle NOBCO coaches zijn opgeleide gecertificeerde beroepscoaches die zich committeren aan de voorwaarden van de Ethische Gedrags

Aanmelden en werkwijze

Esther’s werkwijze is vooral praktisch, inspirerend en op het leven van alledag gericht. Door haar open houding, oprechte interesse en humor voelen cliënten zich snel op hun gemak. Aandacht en veiligheid zijn voor haar belangrijke waarden. Haar cliënten ervaren dat aandacht, een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen hen inzicht geeft in hun probleem.

Tijdens de intake wordt de hulpvraag besproken, wat de cliënt wil bereiken en wat de cliënt nodig heeft om dat doel te bereiken. In vervolggesprekken wordt het antwoord op de hulpvraag gezocht, en gekeken of dat ook de oplossing is voor de vraag of wens. Het kan zijn dat er iets is dat de cliënt belemmert om het doel te bereiken en dat er eventueel iets zou moeten veranderen. Door het voeren van goede (vervolg) gesprekken wil ze de cliënt laten ontdekken wat een verandering in denken en handelen hem of haar kan opleveren, zodat hij/zij weer kan gaan stralen. De cliënt bepaalt elke keer waar het gesprek over gaat en wordt de behandeling op aangepast. Dat maakt dat de gesprekken persoonlijk en effectief zijn. “Hoe mooi is het als een cliënt met hangende schouders op een eerste gesprek komt en na een aantal gesprekken weer huppelend de praktijk uitgaat. Daar word ik zo blij van.”

Tarief en duur

Een particulier coachtraject van 5 gesprekken kost €450,00 inclusief BTW. Voor trajecten via de werkgever wordt een offerte gemaakt.

Vergoedingen

Via de werkgever: bij de meeste werkgevers is er sprake van een opleidingsbudget. Vanwege de effectiviteit van coaching zijn de kosten van een coachtraject in verhouding laag. Informeer eens bij je directeur personeelszaken naar de mogelijkheden.

Via de Arbodienst: werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om de kosten van een coachtraject te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Bijvoorbeeld bij burn-out preventie en ter voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Neem hierover contact op met de bedrijfsarts of de Arbodienst.

Via de Belastingdienst: particuliere coaching is inclusief BTW aftrekbaar als scholingskosten, wanneer het traject gericht is op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Neem voor meer informatie contact op met de Belastingdienst.

Via de zorgverzekering: Een aantal zorgverzekeraars vergoeden via de aanvullende pakketten een deel van de coaching. Informeer bij jouw zorgverzekering naar de mogelijkheden.

Contact