Johan Mostertman Groningen

Johan Mostertman
Psychologen Team Groningen

Groningen

 

Over Johan Mostertman

GZ-psycholoog Johan Mostertman maakt deel uit van het Psychologen Team Groningen (PTG). Het PTG is een groepspraktijk van zelfstandig gevestigde psychologen, die ervaring hebben op het gebied van de eerstelijnspsychologie, de Basis-GGZ, personal coaching (werk & privé) en werkgerelateerde problematiek. Johan stelt het persoonlijke contact erg op prijs: samen op een begrijpelijke wijze er uit zien te komen, hoe het leven van de cliënt met meer zelfvertrouwen, met meer diepgang, met meer vreugde beleefd kan worden. Een standaardoplossing en een standaardmethode hanteert hij niet. “Ik ervaar ieder gesprek als een uitdaging, iets wat me nog steeds scherp houdt. Van de meer dan 12.000 personen die we mochten ontvangen zijn de meesten met meer zelfvertrouwen, optimistischer, gelukkiger vetrokken dan ze waren gekomen.” 

Naast zijn werkzaamheden als psycholoog besteedt Johan graag tijd aan zijn echtgenote, hun 3 volwassen zoons, en zijn huisdieren: hond Donna, kat Morphy en konijn Zorro. Ook houdt hij zich bezig met de schaaksport, de biljartkunst en de gedichtensite www.gedichten.nl, die hij in 2001 opgezet heeft.

Behandelingen:
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Relatietherapie
  • Systeemtherapie
Specialisaties:
  • Angst
  • Burn-out
  • Depressie
  • Stress
Talen:
  • Nederlands

Praktijk

Na zijn studies in Nijmegen, Amsterdam en Groningen heeft Johan 15 jaar gewerkt als leraar in Haren, Assen en Groningen. Tijdens zijn studie psychologie in Groningen werd het hem echter duidelijk dat hij graag verder wilde in de klinische psychologie. Het helpen van volwassen mensen die tijdelijk met een probleem kampen sprak hem aan. Hij werd destijds gestimuleerd door de werkwijze van Donald Mac Gillavry, die inspirerend doceerde en voordeed hoe je op een effectieve wijze strijdende huwelijkspartners beter kon laten communiceren. Sinds 1984 werkt hij met veel plezier bij het ‘Psychologen Team Groningen‘, dat hij met drie andere collega’s is gestart, waaronder Rudy. “Succes vind ik belangrijk en een succesvolle behandeling verschaft me vreugde: zoals ik met schaken liever niet verlies, zo wil ik ook dat ik aan de hulpvraag van een cliënt succesvol tegemoet kan komen. Dit is gelukkig meestal het geval.”

Aanmelden en werkwijze

Het PTG heeft als doel om op een effectieve en efficiënte manier psychologische hulp te bieden. Het uitgangspunt is dat de veranderingen die de cliënt graag zou willen, binnen een redelijke termijn en op een deskundige manier vorm krijgt. Al jaren staat het belang van de cliënt voorop, door een transparante werkwijze te hanteren. Johan stelt de hulpvraag van de cliënt centraal, en vindt zijn luistervaardigheid het belangrijkste onderdeel van zijn werk. “Mijn oor te luisteren leggen bij wat mijn cliënt wil bereiken, op welke wijze, in welk tempo! Ik acht mezelf een goede motivator om de cliënt bij het veranderingsproces betrokken te houden. Een cliënt mag mij tussen de gesprekken door altijd mailen/of bellen met vragen, opmerkingen, verzoeken. Soms geef ik leesvoer mee uit onze uitgebreide bibliotheek. Ook na afloop van de gespreken mag een oud-cliënt mij mailen: een antwoord binnen 24 uur is mijn handelwijze.”

Per 1 januari 2017 beschikt PTG over het kwaliteitsstatuut GGZ.

Tarief en duur

Tarief per sessie van 45 minuten bedraagt € 90,00. Voor cliënten die studeren of mensen op bijstandsniveau bedraagt dit € 75,00.

Behandeling Bedrag (euro’s) Aantal sessies (excl. intake)
Kort €470 3-4
Middel €800 5-9
Intensief €1260 10-14
Chronisch €1160 12

Vergoedingen

Therapie PTG wordt vergoed vanuit de basisverzekering. PTG heeft geen contracten met zorgverzekeraars, wat betekent dat de zorg voor 70% – 100% wordt vergoed door de verzekeraar. Wanneer je een restitutiepolis hebt, wordt de zorg volledig vergoed. Raadpleeg de zorgverzekeraar voor meer informatie.

Contact