Joris van Essen Groningen

Joris van Essen
Psycholoog.nl

Online psycholoog

Direct beschikbaar

 

Over Joris van Essen

Mijn naam is Joris van Essen en ik psycholoog en algemeen manager bij Psycholoog.nl. Ik heb voornamelijk ervaring opgedaan in de specialistische ggz, waarin ik behandeling en diagnostiek bood bij complexe problematiek. 

Als therapeut help ik je om moeizame patronen te gaan herkennen en begrijpen. Therapie biedt jou de kans om in een veilige setting te oefenen met nieuw gedrag en te ervaren hoe het misschien ook anders kan. We onderzoeken hoe jouw leven tot nu toe je heeft gemaakt tot wie je bent. Vaak ontdek je onderliggende behoeften die meer aandacht mogen krijgen.

Mijn aanpak is in de basis cliëntgericht, wat betekent dat ik veel ruimte geef aan wat jij ervaart tijdens onze gesprekken en aan wat jij wil inbrengen. Ik gebruik voornamelijk elementen van schematherapie en cognitieve gedragstherapie. Ik ben bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) geregistreerd als Psycholoog NIP.

Behandelingen:
 • Schematherapie
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Psychotherapie
 • Focusing
Specialisaties:
 • Angst
 • Boosheid
 • Depressie
 • Gedragsproblematiek
 • Zelfbeeld
 • Onzekerheid
 • Verdriet
 • Persoonlijkheid
Talen:
 • Nederlands

Praktijk

Psycholoog.nl is een praktijk voor online psychologische zorg. Wij bieden hulp bij lichte mentale klachten en doen niet aan wachtlijsten. Heb je hulp nodig, dan kun je dus direct aan de slag. En doordat we videobellen, kan dat vanuit de vertrouwde omgeving van jouw eigen huis. 

Ons uitgangspunt is dat jij als als mens centraal staat. Jij bent geen patiënt, diagnose, of een nummer. Je hebt je eigen unieke verhaal en weet zelf het beste wat er in jou omgaat. We nemen daarom de tijd om jou te leren kennen en besluiten samen hoe jij het beste geholpen bent. Lees hier meer over onze visie.

Onze psychologen kunnen verschillen in werkwijze en specialismen, maar zij werken allemaal vanuit bovenstaande kernwaarden. Wil je meer lezen over online therapie? Klik dan hier.

Aanmelden en werkwijze

Om een intake afspraak in te plannen spreken we je graag eerst even om jouw verhaal te horen en te beoordelen of je met jouw hulpvraag bij Psycholoog.nl aan het juiste adres bent. Plan dit adviesgesprek in of bel binnen kantooruren naar 085 27 333 39. Ook is het mogelijk om onderstaand contactformulier in te vullen. Het adviesgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.

Ben je met jouw hulpvraag bij ons aan het juiste adres? Dan plannen we gelijk een intake met één van onze online psychologen in. Dat kan vaak al binnen een week. Je hebt de eerste stap gezet en gunt jezelf de aandacht die je verdient. Nu kun je rustig afwachten tot jouw eerste afspraak. 

Lees hier meer over onze werkwijze.

Tarief en duur

Per sessie brengen wij € 90,- in rekening. Dit tarief geldt ook voor de intake afspraak. Je ontvangt na elke sessie een factuur per mail. Een sessie wordt per uur in rekening gebracht. Dit uur bestaat uit 45 minuten gesprek en 15 minuten rapportagetijd. 

Vergoedingen

Online behandeling bij Psycholoog.nl wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Je betaalt de sessies zelf. Het grote voordeel? Je kunt direct aan de slag zonder verwijzing van jouw huisarts. Ook werken wij niet met het diagnosticeren van stoornissen. 

Vergoeding zegt niets over de kwaliteit van de zorg. Onze psychologen zijn goed opgeleid en zijn lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Wij bieden ook trajecten aan die via jouw werkgever worden vergoed. Lees hier meer informatie voor werknemers of voor werkgevers.

Contact