Gerard Karelse Eindhoven

Gerard Karelse
Karelse Consultancy

Eindhoven

 

Over Gerard Karelse

Bedrijfspsycholoog Gerard Karelse geeft advies en ondersteuning op het gebied van human resources. Vanuit zijn eigen bureau ‘Karelse Consultancy’ te Eindhoven bedient hij een aantal grote en kleine organisaties, zowel in het bedrijfsleven als de non-profit. Karelse Consultancy richt zich bij het ondersteunen van bedrijven bij de in- door- en uitstroom op: assessment bij aanname en ontwikkeling van personeel, coaching en loopbaanadvies bij het ontwikkelen van medewerkers, en outplacement bij het vinden van een nieuwe baan voor medewerkers. “Mijn uitdaging is mensen verrassen in een assessment of in een begeleidingssituatie, en meer doen dan wat er verwacht wordt.” 

Op de middelbare school vond Gerard criminologie interessant, en wilde zich specialiseren via de studie psychologie Dit vond hij echter zo interessant (mede door de opzienbarende colleges van Prof. Piet Vroon) dat hij zich op klinische psychologie heeft gericht. Hij voelde echter het meeste voor het bedrijfsleven en heeft zich in zijn loopbaan omgeschoold tot Arbeids & Organisatie psycholoog op de afdeling Bedrijfspsychologie bij Philips. Hij vindt een gezonde lifestyle belangrijk en is een echt sportmens. Zijn doelen zijn dit vak op een goede manier uitoefenen, scherp blijven en zichzelf verder ontwikkelen. Leer- en nieuwsgierigheid kenmerkt hem zowel voor wat betreft mensen als nieuwe ontwikkelingen in het vak.

Behandelingen:
 • Assessment
 • Bedrijfspsychologie
 • Coaching
 • Outplacement
Specialisaties:
 • Bedrijfspsychologie
 • Burn-out
 • Stress
 • Werkgerelateerde problematiek
Talen:
 • Nederlands
 • Engels
 • Frans
 • Duits

Praktijk

Karelse Consultancy is op het gebied van de arbeids- en organiatie psychologie gespecialiseerd in selectie, ontwikkel- en loopbaan assessments, coaching en outplacement. Het begeleiden en voorkomen van burn-out klachten en het geven van workshops “omgaan met werkdruk-stressmanagement” horen hier ook bij. Daarnaast biedt Gerard studie- en beroepskeuze onderzoek. “Met elke opdracht leer je weer iets, niets is vergelijkbaar, elke cliënt is uniek en het vak is een combinatie van wetenschappelijke inzichten, je ervaring en intuïtie gebruiken. De kers op de taart is het echt ontmoeten van mensen.”

Aanmelden en werkwijze

Voor Karelse Consultancy betekent professionaliteit onder andere: een kritische kijk op zaken, respecteren van de NIP code, een zo horizontaal mogelijke relatie met cliënten, transparant zijn en duidelijk zijn over wat mensen kunnen verwachten. “Cliënten zijn in een assessment situatie gespannen, uiteraard afhankelijk van het doel. Ik besteed eerst uitvoerig tijd om mensen op hun gemak te stellen. Hierbij is het belangrijk dat de psycholoog niet een ‘expert rol’ aan meet of zich als autoriteit opstelt.”

Tarief en duur

Het tarief verschilt per opdracht (assessment, outplacement, begeleiding, workshop) en is op aanvraag. Neem hiervoor contact op via onderstaand contactformulier of telefoonnummer.

Vergoedingen

De meeste opdrachten die Karelse Consultancy uitvoert worden door de werkgever van de cliënt betaald. Informeer bij uw werkgever of verzekering.

Contact