Arend Wissink Hengelo

Arend Wissink
Praktijk voor Psychologie Mens & Functie

Hengelo

 

Over Arend Wissink

Wanneer je tegen problemen aanloopt biedt psycholoog Arend Wissink de aandacht en de tijd die je echt nodig hebt, om samen jouw eigen oplossing te vinden. Vanuit zijn praktijk voor psychologie ‘Mens & Functie’ in Borne helpt hij je om tegenslagen of lastige situaties draaglijker te maken, te relativeren en de toekomst positiever in te zien. In de praktijknaam heeft de Mens als centrale thema’s angst en depressie. De naam Functie staat voor de manier waarop je als mens functioneert, of dat nou in relaties is of op het werk. Wanneer dit uit balans is kun je last krijgen van stress, overspannenheid of burn-out. Ook hierbij biedt Arend hulp. “Een psycholoog biedt je begeleiding en meer dan dat, want een behandeltraject van een therapeut die jou centraal stelt, doet iets met je. Je laat het verleden langzaam los en gaat je beter voelen.”

Behandelingen:
 • Cognitieve gedragstherapie
 • EFT
 • EMDR
Specialisaties:
 • Angst
 • Burn-out
 • Depressie
 • Rouw & Verlies
 • Stress
 • Sport
 • Werkgerelateerd
 • Zelfbeeld
Talen:
 • Nederlands
 • Engels
 • Frans

Praktijk

Al tijdens de pubertijd bleek Arend erg geïnteresseerd te zijn in de menselijke beweegredenen voor gedrag. Geregeld bleek hij ook toen al in staat oprecht te luisteren naar iemand, zonder vanuit z’n eigen oordeel de oplossing aan te bieden, maar dit vanuit het perspectief van de ander te doen. Meestal hielp zijn interventie. In eerste instantie studeerde Arend Arbeid & Organisatie psychologie, maar hij volgde later toch zijn hart. Het roer werd omgegooid en hij ging doen wat hij echt wilde: mensen helpen om weer de juiste weg te vinden. Hij volgde daarom nog diverse opleidingen, waaronder die voor Rationeel Emotieve Therapeut, EMDR therapeut en EFT therapeut. Vervolgens werkte Arend in de Jeugdzorg Plus. Hier leerde hij omgaan met jongeren met complexe problematiek, waarbij angst en depressie vaak voorkomt. Ook heeft hij veel ervaring in de verslavingszorg. Hier bleek dat motivatie en de relatie met het algemene (mis)functioneren van de mens, vaak vóór de verslaving komt. In zijn eigen praktijk in Hengelo Mens en Functie kan hij de beste zorg op maat bieden, doordat hij niet gebonden is aan keuzes van buitenaf. Hij kan dátgene bieden, wat de cliënt echt verder helpt. “Mijn cliënten koppelen mij terug dat zij hier wel bij varen! Ook vind ik een warme, begrip- en respectvolle relatie met de cliënt noodzakelijk voor goede hulp.”

Aanmelden en werkwijze

Aanmelden kan zonder verwijzing van de huisarts via onderstaand contactformulier of door even te bellen. Er wordt dan zo snel mogelijk een eerste kennismakingsgesprek ingepland. Dit is gratis en vrijblijvend. Bij de tweede sessie wordt het behandelplan besproken, en wordt een inschatting gemaakt van de hoeveelheid sessies. Dit hangt af van de klachten en de doelen die je wilt bereiken.
Aan het begin en eind kunnen er vragenlijsten worden afgenomen zodat de voortgang goed kan worden bijgehouden.

Tarief en duur

Psychologische zorg / therapie gesprek: 85 Euro (incl. btw)
Intakegesprek: 40 Euro (incl. btw)
(er zijn tarieven voor speciale doelgroepen)

Hoeveel sessies er worden ingepland hangt af van de klachten en hulpvraag. Bij EMDR vinden meestal minimaal 3 sessies plaats, en wat meer bij complexere problematiek. Bij depressie zijn er vaak minimaal 6 sessies nodig. Het aantal sessies wordt altijd in overleg ingepland, wordt steeds geëvalueerd en is niet bindend maar richtinggevend.

Vergoedingen

De zorg die door Arend wordt geboden valt onder de Alternatieve Hulpverlening. Dit houdt in dat cliënten die extra verzekerd zijn in veel gevallen hun zorg kunnen declareren bij hun zorgverzekeraar, en hiervoor tot een maximaal bedrag 60% – 80% terugkrijgen. Er wordt geen eigen risico ‘geconsumeerd’. Informeer altijd even bij je verzekering zodat je weet waar je aan toe bent.

Contact