Jeroen Rohde Gouda

Jeroen Rohde
DenkPro

Gouda

 

Over Jeroen Rohde

GZ-psycholoog Jeroen Rohde is specialist in organisatie en psyche. In Gouda heeft hij een kleinschalige en persoonlijke psychologenpraktijk: ‘DenkPro’. Door zijn achtergrond in zowel de psychologie als in bestuurskunde, is hij vooral gespecialiseerd in werkgerelateerde problematiek. Daarnaast is hij cognitief gedragstherapeut en coach. Hij geeft advies en begeleiding bij verzuim wegens stress, overspannenheid of burn-out. Ter voorkoming van verzuim biedt hij jobcoaching aan, of een cursus omgaan met stress. Je kunt bij hem echter ook terecht voor niet-werkgerelateerde klachten zoals somberheid, trauma en verwerking, of angst en paniek. Cliënten ervaren Jeroen als geduldig en rustig, met een vleugje humor. “Werken aan jezelf moet ook leuk kunnen zijn. Door mijn jarenlange ervaring als organisatieadviseur en psycholoog kan ik echt iets extra’s bieden als het gaat om klachten die samenhangen met het werk. Ik help je minder stress te ervaren door anders te gaan denken.”

Behandelingen:
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Talentmanagement
Specialisaties:
 • Angst
 • Burn-out
 • Depressie
 • Rouw & Verlies
 • Stress
 • Werkgerelateerde problematiek
 • Zelfbeeld & Zelfontwikkeling
Talen:
 • Nederlands

Praktijk

Jeroen had al vroeg interesse in de Psychologie, maar studeerde in eerste instantie Bestuurskunde. Hij werkte binnen verschillende bedrijven als organisatieadviseur en projectmanager, en deed daarmee 10 jaar ervaring op in beleid, organisatie en management. Later volgde hij zijn hart en studeerde hij Psychologie aan de Universiteit van Leiden. Vanaf 2007 is hij werkzaam als GZ-psycholoog binnen instellingen die kortdurende therapie bieden. In 2016 startte Jeroen zijn eigen psychologenpraktijk ‘DenkPro‘ in Gouda. Door zijn brede achtergrond en ervaring begrijpt hij de context beter waarbinnen werkgerelateerde klachten zich ontwikkelen, en kan hij je leren effectiever te functioneren in de werksituatie. Ook adviseert hij zowel client als bedrijfsarts over eventuele re-integratie. DenkPro heeft twee soorten programma’s: voor mensen die door stressklachten verzuimen en programma’s juist ter voorkoming van verzuim.

Aanmelden en werkwijze

DenkPro in Gouda heeft geen wachttijd. Je kunt daarom snel een afspraak inplannen. Hierdoor hoeven je klachten niet onnodig te verergeren.

Aanmelden kan via onderstaand contactformulier of per telefoon. Je hebt geen verwijsbrief van de huisarts nodig, dit geldt alleen wel als je (gedeeltelijk) recht wilt hebben op vergoeding via de verzekering. Onderstaand vind je hier meer informatie over. Er is geen wachtlijst waardoor Jeroen snel een eerste afspraak kan inplannen. Wanneer je je per mail aanmeldt of de voicemail krijgt, vermeld dan even kort je vraag of klacht, en op welk moment en telefoonnummer hij je het beste kan bereiken. Hij neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Tijdens het eerste gesprek, wat ongeveer een uur duurt, besteedt hij aandacht aan de klachten en problemen waar je tegen aan loopt. Indien het relevant is staat hij ook uitgebreid stil bij de situatie op je werk. Met jouw toestemming kan hiervan dan een verslag worden gestuurd naar de huisarts of bedrijfsarts. Vervolgens bespreekt hij samen met jou de grote lijnen van de komende gesprekken. Er worden doelen gesteld die regelmatig geevalueerd zullen worden. Jeroen vindt het belangrijk dat de gesprekken in een accepterende en ontspannen sfeer plaatsvinden.

Tijdens de gesprekken besteedt Jeroen vooral aandacht aan gedachtes die angst of stress bij je oproepen en gedachtes die je tegenhouden om meer effectief gedrag te vertonen. Daarnaast ligt de nadruk op het beter functioneren in het werk. Je krijgt huiswerk, waardoor je jezelf gereedschappen eigen maakt die ook na afloop van het traject te gebruiken zijn. Uiteindelijk merk je dat je beter functioneert waardoor je ook minder last hebt van klachten. Je leert bijvoorbeeld om grenzen aan te geven, beter met je tijd om te gaan en meer te delegeren. De gesprekken zijn voornamelijk op het hier en nu gericht.

Tarief en duur

Via werkgever of via je eigen bedrijf
130 euro exclusief btw (sessie 45 minuten, vermelding op factuur: Coaching). Eventuele re-integratie is dan ook onderdeel van het traject.

Tarieven Basis GGZ

Duur
In het begin zullen er wekelijkse gesprekken plaatsvinden, maar op de helft van het traject spreidt hij dit meestal uit naar 1 gesprek per 2 weken zodat je meer tijd hebt voor het oefenen met nieuwe vaardigheden. Een sessie duurt ongeveer 45 minuten. Ook gesprekken via skype of telefonische gesprekken kunnen onderdeel vormen van het traject.

Vergoedingen

Jeroen heeft geen contracten met verzekeraars, maar dit heeft geen verband met de kwaliteit van zijn behandelingen. Je privicy is hierdoor juist meer gewaarborg en er is geen wachtlijst. Wanneer je een zogenaamde natura polis hebt, dan kun je tussen de 50% en 80 % van het aan hem betaalde bedrag terugkrijgen met een maximum van 12 sessies. Bij een restitutiepolis is de vergoeding meestal tussen de 90% en 100 %. Er moet dan wel sprake zijn van een diagnose en een verwijsbrief is noodzakelijk. Je betaalt per traject (kort, middel of lang) en je krijgt aan het eind van het traject slechts 1 factuur. Deze factuur dien je aan DenkPro te betalen en kun je declareren bij je zorgverzekering. In alle gevallen wordt wel je eigen risico aangesproken, voor zover dit al niet is gebeurd voor andere medische kosten. Neem voor een exacte vergoeding altijd even vooraf contact op met je verzekeraar. Je weet dan waar je aan toe bent. Je hebt hiervoor de volgende informatie nodig: Jeroen Rohde, GZ-Psycholoog, BIG-registratienummer: 59918218525, persoonlijke AGB-code: 94061248, praktijk AGB-code: 94062686.

Contact