Veelgestelde vragen werknemers

Heb je vragen over het werknemerstraject bij Psycholoog.nl?

Op deze pagina vind je de antwoorden op veelgestelde vragen.

Toch nog een vraag? Neem dan direct contact met ons op. 

Bel 085 273 3339 of

Plan een adviesgesprek

Dit doe je door het formulier onderaan deze pagina in te vullen. Je ontvangt direct een mail met de opdrachtbevestiging. Geen zorgen, dit verplicht je nog tot niets.

Akkoord met de opdracht? Dan onderteken je gemakkelijk online, waarna wij het traject in gang zetten. Nadat wij de gegevens van jouw medewerker hebben ontvangen, bellen wij hem of haar om kennis te maken en de eerste sessies met onze psycholoog in te plannen.

We houden jou natuurlijk bij elke stap op de hoogte.

Wij kunnen jouw werknemer helpen met burn-out of spanningsklachten, of andere milde klachten zoals somberheid, angst en concentratieproblemen. Centraal staat dat deze klachten leiden tot problemen op het werk.

Vaak is er veel overlap tussen verschillende klachten. Tijdens de telefonische kennismaking met jouw medewerker beoordelen wij hoe we kunnen helpen.

Dat leggen we je graag uit!

  1. Wil je een traject aanvragen voor jouw medewerker? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in.
  2. Je ontvangt van ons per mail een opdrachtbevestiging. Akkoord? Je ondertekent de opdracht binnen enkele minuten gemakkelijk online.
  3. We vragen je om jouw medewerker bij ons aan te melden. Dit betekent dat je zijn of haar contactgegevens aan ons doorgeeft. Deze gegevens worden altijd veilig verwerkt.
  4. Wij nemen contact op met jouw medewerker om kennis te maken en de eerste sessies bij onze psycholoog in te plannen. Tijdens deze sessies is er aandacht voor thema's als veerkracht, zelfzorg en wordt een plan opgesteld om beter met stress en andere problemen om te gaan.
  5. Na elke 5 sessies evalueren wij de voortgang en sturen wij jou hier een terugkoppeling van. In overleg met jouw medewerker besluiten jullie het traject af te ronden of te verlengen.

Per sessie rekenen wij € 135,-. De facturatie gaat per vijf sessies. 

In veel gevallen zijn 5 sessies voldoende om jouw werknemer weer op weg te helpen. Is er behoefte aan een vervolg? Dan kan het traject altijd verlengd worden.

Dat is altijd afhankelijk van een aantal factoren, zoals de soort problematiek, de ernst van de klachten en waar iemand zelf behoefte aan heeft. We proberen het traject zoveel mogelijk af te stemmen op het individu

Over het algemeen zijn werknemers met ± 5 sessies voldoende verder geholpen. Soms is minder nodig, en soms meer. Het traject kan altijd verlengd worden.

Na accorderen van de opdrachtbevestiging nemen wij waar mogelijk dezelfde dag nog contact op met jouw werknemer om een telefonische kennismaking te plannen. Na deze kennismaking kan de eerste sessie met onze psycholoog meestal al de week daarop plaatsvinden.

Wanneer er sprake is van ernstig lijden en disfunctioneren op alle gebieden van het leven, kan het raadzaam zijn om specialistische hulp in te schakelen. Dit gaat om situaties waarbij intensieve behandeling of zelfs opname nodig is. Denk aan suïcidaliteit, verslaving, psychose en eetproblemen.

We denken graag met je mee over de juiste richting voor jouw werknemer. Plan hiervoor een adviesgesprek in of bel ons op 085 273 3339.

Na elke 5 sessies evalueert onze psycholoog samen met jouw werknemer wat de voortgang is van het traject. Van onze psycholoog ontvang je hier per mail een terugkoppeling van. Hierin brengen we je op de hoogte van het algemene effect van de interventie en geven we advies over een eventueel vervolg.  

In verband met privacy vragen we de medewerker altijd toestemming om een terugkoppeling met jou als werkgever te delen. Hierin vermelden wij geen specifiek inhoudelijke zaken, maar informeren we in algemene zin. 

Wij sturen je na aanvraag van een traject een opdrachtbevestiging toe per mail. Deze kun je rustig doorlezen en gemakkelijk online accorderen. Je vindt in de opdracht alle nodige informatie, zoals het doel en de opzet van het traject, de voorwaarden en de kosten.

Natuurlijk is het ook mogelijk om naar aanleiding van de opdrachtbevestiging eerst weer even contact te hebben. Bel ons gerust op 085 273 3339 of plan een adviesgesprek in

Ja, dat kan! Wij vragen altijd om een beoordeling van onze trajecten via Trustpilot. Dit is een onafhankelijk platform. Op onze pagina voor werkgevers vind je enkele reviews.

Lees al onze beoordelingen op Trustpilot.nl.

Wij vragen jouw werknemer om afspraken bij verhindering minimaal 48 uur van tevoren af te zeggen. Doet hij of zij dat niet - of niet op tijd - dan zijn wij genoodzaakt het consult volledig in rekening te brengen. 

Ja, onze algemene voorwaarden vind je hier.