Wanneer je op zoek bent naar psychologische ondersteuning kan het zijn dat je door de bomen het bos even niet ziet. Er zijn namelijk veel verschillende manieren om aan deze ondersteuning te komen. Maar wat is nou het best passend voor jou en jouw klachten? Lees in deze blog met welke klachten je wél en niet terecht kan bij Psycholoog.nl.
Bij Psycholoog.nl bieden we psychologische behandeling voor milde tot matig ernstige psychische klachten. Maar wat betekent dat precies?
Klachten waarvoor je bij ons terecht kunt
Bij ons kun je terecht voor behandeling van uiteenlopende klachten die jouw dagelijks functioneren beïnvloeden, maar waarbij opname of intensieve zorg (nog) niet nodig is. Denk hierbij aan:
- Somberheid of beginnende depressieve klachten
- Angstklachten of paniekgevoelens
- Stress, overbelasting of beginnende burn-out
- Negatief zelfbeeld of moeite met zelfvertrouwen
- Levensvragen en identiteitskwesties
- Moeite met grenzen stellen of omgaan met emoties
- Problemen in relaties of op het werk
Behandelmethoden
Bij Psycholoog.nl werken onze psychologen voornamelijk met onderdelen uit de cognitieve gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy en schematherapie. Samen met jouw psycholoog onderzoek je welke behandelmethode het best passend is; dit kan een specifieke therapie-vorm zijn, of een combinatie van onderdelen. Zo zorgen onze psychologen voor een persoonlijke aanpak.
Wanneer je beter ergens anders hulp kunt zoeken
Soms is er meer nodig dan wij kunnen bieden. Bij ernstige psychische problematiek is gespecialiseerde zorg of ondersteuning erg belangrijk. Wij hebben bijvoorbeeld geen mogelijkheid tot opname, crisisopvang of 24-uurs bereikbaarheid. Dat betekent dat we in deze situaties niet de juiste plek zijn voor de hulp die jij nodig hebt.
We raden je aan om contact op te nemen met je huisarts wanneer er sprake is van:
- Suïcidaliteit of acute crisis
- Ernstige verslavingsproblematiek
- Eetstoornissen waarbij opname noodzakelijk is
- Ernstig agressief of antisociaal gedrag
- Ernstige verstandelijke beperking (EVB)
- Psychotische toestandsbeelden
- Acute onveiligheid binnen het gezinssysteem
- Behoefte aan verpleegkundige zorg of dagbehandeling
Je huisarts kan je helpen met een passende verwijzing naar de specialistische GGZ of andere vormen van zorg.
Twijfel je of wij de juiste plek zijn?
Wanneer je twijfelt of onze praktijk passend is bij jouw klachten, kan je een adviesgesprek inplannen. Tijdens het adviesgesprek luisteren wij naar jouw verhaal en jouw hulpvraag. Dit gesprek kun je bij ons inplannen op een moment dat voor jou het beste uitkomt, maar je kunt ons ook direct bellen. Het adviesgesprek is gratis en geheel vrijblijvend.
Tijdens deze belafspraak beoordelen we of wij jou de passende hulp kunnen bieden. Daarom lopen we een aantal screeningsvragen bij langs met je. We leggen uit wat je van ons kunt verwachten en adviseren over de mogelijkheden. Let op: deze belafspraak is geen psychologisch consult. Je krijgt dus geen direct advies over je problemen.
Na het uitvragen van jouw gegevens plannen we de eerste afspraak in bij één van onze online psychologen.
Lees hier meer over onze werkwijze.