Anna Leonte Groningen

Anna Leonte
Sol Psychotherapie

Over Anna Leonte

Mijn naam is Anna Leonte en ik ben online psycholoog. De afgelopen jaren heb ik gewerkt op verschillende werkplekken als psycholoog en als onderzoeker. Daarbij heb ik ervaring met uiteenlopende doelgroepen (o.a. angst en depressie, AD(H)D, ASS en persoonlijkheidsproblematiek) opgedaan.

Tijdens mijn studie psychologie raakte ik nieuwsgierig naar de biologische mechanismen in de hersenen die onderliggend zijn aan psychologische problematiek. Na een aantal jaar als onderzoeker gewerkt te hebben, maakte ik de overstap naar de klinische praktijk. Voor het eerst zag ik hoe de klachten “in het echt” eruitzagen en merkte ik de verschillen op tussen theorie en praktijk. Ook al liggen biologische processen in de hersenen vaak aan klachten ten grondslag, geeft een holistische kijk naar de cliënt en zijn/haar klachten meer inzicht.

Mijn kracht als behandelaar ligt in het luisteren naar de behoeftes en wensen van de cliënt om daar de behandeling vervolgens op aan te laten sluiten. Gezamenlijk gaan we onderzoeken hoe de klachten zich hebben kunnen ontwikkelen en in stand worden gehouden door zowel de huidige omstandigheden als ook gebeurtenissen uit het verleden. Ik werk inzichtgevend, doelgericht en maak daarbij gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, schematherapie, mindfulness en oplossingsgerichte therapie. 

Meer lezen over hoe therapie bij mij eruit kan zien? Lees dan mijn blog over schematherapie bij bindingsangst.

Sol Psychotherapie is een psycholoog in Groningen, in de provincie Groningen. Als u een afspraak wilt maken met deze psycholoog dan kunt u bellen of gebruik maken van het contactformulier. Ook als u vragen heeft over tarieven, behandelmethoden etc. kunt u rechtstreeks contact opnemen met deze psycholoog.

Praktijk

Psycholoog.nl is een praktijk voor psychologische zorg. Wij bieden online therapie en hanteren geen wachtlijsten. Heb je hulp nodig, dan krijg je dat dus snel. En dat kan vanuit de vertrouwde omgeving van jouw eigen huis. We bieden hulp bij milde mentale problemen.

Ons uitgangspunt is dat jij als als mens centraal staat. Jij bent geen patiënt, diagnose, of een nummer. Je hebt je eigen unieke verhaal en weet zelf het beste wat er in jou omgaat. We nemen daarom de tijd om jou te leren kennen en besluiten samen hoe jij het beste geholpen bent. Jou vertellen dat je een stoornis hebt, is daar vaak geen helpend onderdeel in. Dat doen we dus ook niet.

Onze psychologen kunnen verschillen in werkwijze en specialismen, maar zij werken allemaal vanuit bovenstaande kernwaarden. Lees hier meer over online therapie.

Specialisaties en behandelingen

  • Aandacht en concentratieproblemen
  • Autisme
  • Depressie
  • Angst
  • Persoonlijkheidsproblematiek
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Schematherapie

Aanmelden en werkwijze

Om een kennismakingsgesprek in te plannen spreken we je graag eerst even om jouw verhaal te horen en te beoordelen of wij je daarbij goed kunnen helpen. Plan dit adviesgesprek in of bel binnen kantooruren naar 085 27 333 39. Ook is het mogelijk om onderstaand contactformulier in te vullen. 

De eerste afspraak kan in de meeste gevallen binnen een week plaatsvinden. De vervolgafspraken kun je samen met jouw psycholoog plannen. 

Lees hier meer over onze werkwijze.

Tarief en duur

Hieronder vind je de vaste tarieven die gelden voor de psychologen van Psycholoog.nl.

  • Een (korte) sessie van 60 minuten: € 90,-
  • Een (lange) sessie van 90 minuten: € 140,-

De vermelde tijden zijn altijd inclusief 15 minuten administratietijd. Jouw afspraak duurt dus ofwel 45 minuten of 75 minuten.

Vergoedingen

De psychologen van Psycholoog.nl bieden onverzekerde zorg. Dit houdt in dat de sessies niet vergoed worden vanuit de basisverzekering. Het voordeel hiervan is dat je geen verwijzing van de huisarts nodig hebt en er geen stoornis bij je vastgesteld hoeft te worden. Dekking vanuit de verzekering zegt verder niets over de kwaliteit van de zorg. 

Lees hier meer over de voordelen van onverzekerde zorg.

In sommige gevallen is een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering mogelijk. Dit verschilt per pakket, per verzekeraar en per hulpverlener. Hier zijn voorwaarden aan verbonden. Neem altijd contact op met jouw zorgverzekeraar om na te gaan of jij recht hebt op vergoeding.

Contact

Bekijk ook deze psychologen

Joris van Essen, Psycholoog.nl

Joris van Essen
Psycholoog.nl

Online psycholoog

 

Eline Vollema, Psycholoog.nl

Eline Vollema
Psycholoog.nl

Online psycholoog

 

Tamara van Puijvelde, Psychologiepraktijk van Puijvelde

Tamara van Puijvelde
Psychologiepraktijk van Puijvelde

Koewacht