In de wereld van de psychologie en psychotherapie komen voortdurend nieuwe benaderingen en technieken naar voren om mensen te helpen bij het omgaan met verschillende mentale uitdagingen. Een van deze innovatieve methoden die de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt, is ReAttach. Maar wat houdt ReAttach precies in en hoe kan het mensen helpen? Lees er meer over in deze blog!

Wat is ReAttach?

ReAttach is een relatief nieuwe neuropsychotherapeutische methode, ontwikkeld in 2010 door de Nederlandse psycholoog Paula Weerkamp-Bartholomeus. De methode wordt gebruikt bij een breed scala aan  psychologische en emotionele problemen, waaronder angststoornissen, depressie, trauma gerelateerde klachten en ADHD. Dit kan zowel bij volwassenen als bij kinderen toegepast worden. Het is een techniek die zowel lichaamsgerichte als psychologische elementen bevat. Het doel van ReAttach is om mensen te helpen bij het versterken van hun emotionele veerkracht, het verminderen van stress en angst, en het verbeteren van hun algehele welzijn.

Hoe werk ReAttach precies?

ReAttach is een krachtige therapeutische methode die vaak opmerkelijke resultaten oplevert in een relatief kort tijdsbestek, gemiddeld binnen ongeveer vijf sessies. In tegenstelling tot traditionele praattherapieën, richt ReAttach zich niet op het uitgebreid bespreken van specifieke ervaringen of problemen. In plaats daarvan maakt deze benadering gebruik van subtiele aanrakingen op de handen, begeleide mentale oefeningen en het stemgebruik van de therapeut.

Tijdens een ReAttach-sessie wordt je begeleid om je open te stellen voor je emoties, gedachten en lichamelijke sensaties op dat moment. Door deze bewuste aandacht voor je innerlijke ervaringen, wordt een proces gestimuleerd waarbij je de juiste informatie en ervaringen ophaalt, registreert en herplaatst op een manier die bevorderlijk is voor persoonlijke groei en welzijn.

Dit kan leiden tot nieuwe inzichten, een gevoel van innerlijke rust en een helderder perspectief op jezelf en je leven. Na afloop van de sessie wordt de ervaring samen met de therapeut geëvalueerd, waardoor verdere verwerking en integratie van de opgedane inzichten mogelijk is.

Hoe kan ReAttach helpen?

Het resultaat van ReAttach is vaak een dieper begrip van jezelf, verminderde spanning en angst, en een grotere veerkracht bij het omgaan met uitdagingen. Deze benadering biedt een gestructureerd kader om aan persoonlijke groei te werken en ondersteunt je bij het bereiken van je individuele doelen. Ook kom je meer in verbinding met jezelf.

ReAttach is geen methode die we bij Psycholoog.nl bieden. Wel kunnen we jou op andere manieren helpen met je klachten, zoals bijvoorbeeld met ACT, schematherapie en Cognitieve Gedragstherapie. Als je benieuwd bent kun je hier bekijken wat Psycholoog.nl voor jou kan betekenen. Ook kun je vrijblijvend een gratis adviesgesprek inplannen of direct contact opnemen met ons aanmeldteam.

Meer blogs lezen? Ga terug naar het overzicht.

 

Bronnen:

https://reattachacademy.com/over-reattach/

Wil je meer weten? Lees meer over dit onderwerp in onze artikelen

Hoe kan lachtherapie ons welzijn beïnvloeden?

(26-4-2024)

Dat lachen gezond is weten de meeste mensen wel, maar wist je dat lachtherapie stress verminderend en emotie regulerend kan werken? Lees er hier meer over. Lees verder

De kracht van aanraking: hoe draagt dit bij aan het algehele welzijn?

(26-4-2024)

Uit recent onderzoek blijkt dat aanrakingen goed zijn voor het algehele welzijn. Zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid wordt verbeterd door een knuff… Lees verder

De taartpunttechniek bij cognitieve gedragstherapie

(25-4-2024)

Snel en onjuist conclusies trekken kan effect hebben op je zelfbeeld. Lees hier meer over hoe de taartpunttechniek je kan helpen! Lees verder

Therapeutische techniek: wat is cumulatieve kansberekening?

(25-4-2024)

mensen zijn niet goed in kansen inschatten en overschatten van een situatie. Lees hier hoe cumulatieve kansberekening kan helpen bij deze gedachtepatronen. Lees verder