Het kan soms best lastig zijn om de juiste psychologische hulp te vinden. Bij Psycholoog.nl helpen we je graag om zo snel mogelijk en effectief aan de gang te gaan met je klachten. In deze blog wordt uitgelegd hoe een intake traject bij Psycholoog.nl verloopt, zodat je niet voor verassingen komt te staan.  

Het adviesgesprek 

Als je last hebt van lichte mentale klachten en je wil graag in gesprek met onze psycholoog, is de eerste stap het plannen van een adviesgesprek. Je kunt zelf bepalen op welke dag en op welke tijd een van onze medewerkers van ons aanmeldteam jou belt. Je kunt ook direct bellen. Dit adviesgesprek is geheel vrijblijvend en gratis.  

Het adviesgesprek is bedoeld om jouw hulpvraag in kaart te brengen. We luisteren naar je verhaal en beoordelen aan de hand van jouw klachten of we je passende hulp kunnen bieden. Dit doen we ook aan de hand van een aantal screeningsvragen. Daarnaast vertellen we wat je kunt verwachten van de behandeling en vertellen we over onze werkwijze. Als Psycholoog.nl toch niet de juiste plek voor jou blijkt, denken we mee over andere mogelijkheden. Goed om te weten: dit gesprek is geen psychologisch consult.  

Tijdens het adviesgesprek wordt er verteld dat we bij Psycholoog.nl onverzekerde zorg leveren. Dit betekent dat we niet zijn aangesloten bij zorgverzekeraars, en dat je ook geen verwijsbrief nodig hebt van je huisarts. Dit betekent ook dat je de sessies met de psycholoog zelf betaald. Je kunt bij Psycholoog.nl per sessie betalen. Hier tegenover staat dat de wachttijden bij ons over het algemeen een stuk korter zijn. Je kunt vaak binnen een week al aan de slag.  

Soorten klachten 

Bij Pycholoog.nl behandelen we mensen met lichte of matig ernstige psychische klachten. Je kunt hierbij denken aan:  

Ernstige problematiek behandelen wij doorgaans niet. Dit is zo omdat wij bijvoorbeeld geen mogelijkheid hebben tot opname en geen 24-uurs bereikbaarheid of crisisdienst hebben. Bij meer ernstige problematiek adviseren we vaak om jouw klachten met de huisarts te bespreken, zodat die jou kan doorverwijzen.  

Online therapie 

Tijdens het adviesgesprek wordt ook uitgelegd dat de therapie online gaat plaatsvinden. Dit betekent dat je met de psycholoog in gesprek gaat via een videobelverbinding. Je kunt dit vergelijken met Teams. Voor sommige mensen kan het praten met een psycholoog wat onnatuurlijk aanvoelen, maar uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat online therapie net zo effectief is al fysieke therapie.  

Tijdens de behandelingen volgt de psycholoog geen standaard behandelplan. Samen met de psycholoog bepaal je waar jij het meest bij gebaat bent en wat het best aansluit bij jouw behoeften. Tijdens de behandeling kunnen er elementen uit cognitieve gedragstherapiemindfulnessschematherapie en ACT aan bod komen.  

Wanneer je last hebt van psychische klachten wil je snel geholpen worden. Plan een gratis adviesgesprek of neem direct contact op zodat je in gesprek kunt komen met een psycholoog. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Neem een kijkje op bij onze veelgestelde vragen! 

Wil je meer weten? Lees meer over dit onderwerp in onze artikelen

Hoe kan lachtherapie ons welzijn beïnvloeden?

(26-4-2024)

Dat lachen gezond is weten de meeste mensen wel, maar wist je dat lachtherapie stress verminderend en emotie regulerend kan werken? Lees er hier meer over. Lees verder

De kracht van aanraking: hoe draagt dit bij aan het algehele welzijn?

(26-4-2024)

Uit recent onderzoek blijkt dat aanrakingen goed zijn voor het algehele welzijn. Zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid wordt verbeterd door een knuff… Lees verder

De taartpunttechniek bij cognitieve gedragstherapie

(25-4-2024)

Snel en onjuist conclusies trekken kan effect hebben op je zelfbeeld. Lees hier meer over hoe de taartpunttechniek je kan helpen! Lees verder

Therapeutische techniek: wat is cumulatieve kansberekening?

(25-4-2024)

mensen zijn niet goed in kansen inschatten en overschatten van een situatie. Lees hier hoe cumulatieve kansberekening kan helpen bij deze gedachtepatronen. Lees verder